İddiaya göre, kimliği henüz belli olmayan hırsız veya hırsızlar Küçük Sanayi Sitesine gelerek, Demircilik yapan İ.U isimli esnafın dükkanına girerek yeni aldığı kaynak makinesini çaldı. Hırsızlar, birkaç dükkan aşağıdaki Plastik doğrama işi yapan A.U isimli esnafın dükkanına da girerek onunda kaynak makinesini çaldı.

Hızını alamayan hırsızlar çaldıkları bu kaynak makinelerini taşımak için yine birkaç dükkan aşağıdaki İ.T isimli torna dükkanı olan kişinin dükkanının önündeki aracı çaldı.

Sanayi sitesindeki diğer birkaç dükkanın kapısını daha zorlayan hırsızlar oralara giremeyince çaldıkları aracın içine yine çaldıkları kaynak makinelerini koyarak sırra kadem bastı. Dükkanlarına gelen İ.U, A.U ve İ.T, işyerindeki kapılarının açık olduğunu fark edince dükkanlarına hırsız girdiğini anladı ve hemen emniyet güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri hırsızlık yapılan dükkan ve kapıları zorlanan dükkanlarda inceleme de bulundu.

İ.T.,'nin otomobilinin benzini bitmesi sonucu hırsızlar yol kenarında kaldı. Yolda kalan hırsızlar aracı ve kaynak makinelerini bırakarak kayıplara karıştılar.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.