HABERDENİZLİ.COM

Mektubunda köylerde sebze fidesi üretimi, hayvan sağlığı, bahçecilik, tarım makineleri bakımı, arıcılık, seracılık gibi alanlarda düzenlenecek ücretsiz halk eğitim kurslarının vatandaşların ilgi alanlarına hitap ettiğine işaret eden Bakan Ziya Selçuk, kurslarda tarım ve hayvancılıkla ilgili yeni teknolojilerin tanıtılacağını, sağlıklı besin üretme ve verimli mahsul elde etme yollarının gösterileceğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Ulusoy, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu doğrultuda Bekilli'de yapılacak olan çalışmaları hızlıca belirledik ve planlamasını yaptık. Kursiyer kayıtlarının daha hızlı yapılabilmesi için; iş sezonunda tarlada çalıştıkları için müdürlüğümüze gelemeyen köylülerimizin kayıtlarını almak için tarlalara, köylerdeki hanelere kendimiz ulaştık ve ilk aşamada dezavantajlı grup olarak nitelendirdiğimiz kadınlarımız için bağ budama kursunu hayata geçirdik. Bekilli İlçesiSırıklı Mahallesinden 25 kadın için Denizli İşkur İl Müdürlüğü ile protokol imzalayıp ortaklık sağlayarak budama kursumuzu 24 Martta başlattık."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Ulusoy, vatandaşlara kolaylık olsun diye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün sahada kurs tanıtımı yapıp, bağ bahçe sezonu başladığı için arazide kursiyer kaydı aldıklarını, pandemi koşullarına rağmen kurslara olan ilginin fazla olduğunu, özellikle kadınların kursa katılmaları ve mesleki becerilerini geliştirmelerinin kendilerini memnun ettiğini ifade ettiler. Kurslarda vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için bölgenin en iyi ve deneyimli mühendisi ile kurs başlatacaklarını, bu vesile ile de kursa eğitmen olarak destek verecek olan Ziraat Mühendisi Fahrettin Dede'ye teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Ulusoy, Bekilli müdürlüğü ile ortaklık sağlayıp özellikle dezavantajlı grupların desteklenmesini sağlayan Denizli İşkur Müdürlüğüne de teşekkürlerini sundu.

Bekilli'de Bağları Kadınlar Budayacak