Genel Kurula AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Önceki dönem Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş ve Yönetimi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Halil Tetik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Memur-Sen’e bağlı hizmet kollarının  Başkanları, Eğitim Bir-Sen Aydın-1 ve Aydın-2 nolu Şube Başkanları, Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu ve Ulaştırma Memur-Sen Denizli Başkanı Halil Işık, Denizli Gönüllü Platformu Başkanı katıldı. 
Üyelerinin ve teşkilat mensuplarının desteği ile Mehmet Baysal güven tazeleyerek Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesinde Şube Başkanı olarak ikinci dönemine başladı.
Genel kurulda konuşan Şube Başkanı Mehmet Baysal; Biz emek örgütüyüz. Biz kamu görevlilerinin haklarını koruyan, çalışma şartlarını, özlük haklarını insan onuruyla bağdaştırmak için ter akıtan, ülkemizin erdemli sendikal aklıyız. 
Ancak Memur-Sen sadece bir emek hareketi de değildir biz aynı zamanda milletin, ümmetin, insanlığın derdiyle dertlenmeyi emek mücadelesinden ayırmayan bir hareketiz. İnsanı ve insanlığı felaha, refaha ve huzura kavuşturmayı vazife bilen soylu bir sendikal hareketiz; işte bu bizi diğer sendikal yapılardan ayıran önemli farklılıklardan biridir.
Kamu çalışanları adına alınan her kazanımın altında Sendikamızın imzası var.
-3600 ek göstergenin alanının genişletilmesi ve yardımcı hizmetler sınıfı da dahil olmak üzere her kamu çalışanına +600 ek gösterge verilmesi
-Sendika üyelerimizin Ekim ayında 700 TL olarak aldığı “toplu sözleşme ikramiyesi”
-Üniversite idari personelinin üniversiteler arası geçişinin 2022 sonuna kadar yasal bir zemine oturması
-Sözleşmeli kamu personelinin kadroya geçirilmesi sürecinin 2022 yılı içerisinde tamamlanacak olması

-Zam oranlarının enflasyonun altında kalması halinde aradaki fark kadar enflasyon farkı zammının yapılması

-Yükseköğretim kurumlarının disiplin ve yüksek disiplin kurullarında sendika temsilcisi yer alması gibi onlarca hatta yüzlerce kazanım sendikamızın başarısıdır.

Ayrıca bütün bu kazanımlara ilave Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 Nolu Şube olarak, Pamukkale Üniversitesi özelinde ilklere imza attık;
*İdari personelimize yönelik kurumumuzda uzun süredir yapılamayan ve sendikamızın girişimleriyle, biri 2019 yılında yapılan, diğeri bu yıl yapılıyor olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılmasını sağladık.
*Akademik personelin, hakettikleri kadrolarını almalarını sağladık. Hak edilen kadrolar verilmediğinde basın açıklaması da dahil her türlü sendikal kanalı kullandık, gerekli girişimlerde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.
*Herkesin yakınen şahit olduğu önceki Rektör döneminde yapılan haksızlıklara,  adaletsizliklere, zulümlere, keyfiliklere, iş bilmezliğe, kurumun zarara uğratılmasına yetkili-yetkisiz hiçbir sendika sesini çıkarmazken, üç maymunu oynarken, Pamukkale Üniversitesi tarihinde ilk olan; Üniversitenin girişinde büyük bir kalabalıkla basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen idi.
*Yine Üniversitemiz akademisyenlerinin akademik kadro sorununu, sesini yükselterek dile getiren Eğitim-Bir-Sen oldu. 
Üniversitemiz içinde veya dışında meselelere vakıf herkesin ve her kesimin takdir ettiği hatta arayıp teşekkür ettiği sendika yine Eğitim-Bir-Sen… 
Sözlerimi tamamlamadan önce Şubemizin geçmişinden bu gününe kadar emeği geçen dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın “Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, o kişinin bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım” manifestosu her zaman bizim düşünce, eylem ve yaklaşımımızın belirleyicisi olmuştur. Bu düsturla;
Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 Nolu Şubesi bu toplumun, bu milletin değerleri ekseninde, ilkelerinden taviz vermeden, hakkın, hukukun ve çalışanın yanında olmaya devam edecek.
Tekrar hazırunu selamlıyor ve Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum dedi
Genel Kurulda konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan; Memur sen konfederasyonu milli iradenin tecellisi için devletin ve milletin ihtiyacı olduğu her zaman yanında olmuştur ve taraf olmuştur. Bu ülkenin değerleri için Eğitim Bir Sen ve Memur-sen her daim önem arz etmektedir.
Eğitim Bir Denizli 2 Nolu Şubenin Genel kurulunun Pamukkale üniversitesi için, Denizli’miz için ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum dedi.

baysal-1