Denizli Belediyesi, Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günü halk otobüslerini ücretsiz yaptı.

Denizli Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla bir dizi önlem aldı. Halk otobüsleri Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günü yine ücretsiz hizmet verirken, bütün birimler nöbetçi ekiplerle kesintisiz hizmete devam edecek.

Belediye, bir yandan bayram tedbirlerini alırken diğer yandan da bayram süresince ulaşımda sorun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Denizli Belediyesi’nin, vatandaşların aileleri ile birlikte mezarlık, akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği ücretsiz otobüs uygulaması, bu bayramda da devam edecek. Halk otobüsleri, Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günü vatandaşların ücretsiz hizmetinde olacak. Otobüslerin önüne de ‘1. ve 2. bayram günü ücretsizdir’ yazılı afiş asılacak.

Öte yandan Denizli Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram’da nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Vatandaşlar ise Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerini Denizli Belediyesi’nin ‘Alo 153’ nolu telefonunu arayarak yapabilecekler.

Denizli’de kurban kesim yerleri de belirlendi. Buna göre Denizli’de küçükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri, Ulu Cami yanında eski halin olduğu yer, Yenişehir Semtinde Yenişehir Şengün Cami’nin yanı, Kuşpınar Mahallesi Denizli Erkek Yurdu, Bahçelievler Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Sevindik Mahallesi Pazaryeri, İncilipınar Mahallesi Pazaryeri, Karaman Mahallesi Pazaryeri, Servergazi Mahallesi Pazaryeri, Kınıklı Mahallesi Pazaryeri ve Denizli Belediyesi Mezbahası olarak belirlendi. Büyükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri ise Başkarcı Mahallesi Belediye Mezbahası, Korucuk Mahallesi Sabanoğlu Mezbahası ve Akkale Mahallesi Ankara Asfaltı Üzeri Saycan Mezbahası tespit edildi. Bayram süresince sokaklarda, meydanlarda ve parklarda kurban kesimine izin verilmeyecek.
 
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için her türlü tedbirin alındığını söyledi. Bayram ziyaretlerinde Denizlililerin sorun yaşamamaları için otobüslerin Bayram’ın 1. ve 2. günü ücretsiz olduğunu dile getiren Zeybekci, “Bayramda hizmetlerin aksamaması için ilgili birimlerimizde nöbetçi personelimiz bulundurulacak. Ayrıca halk otobüslerinden de ücret alınmayacak. Bayramı’nın 1. ve 2. günü otobüsler ücretsiz olacak. Hemşehrilerimizin ve bütün milletimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum” dedi.