Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin o karanlık gecede hain terör örgütü FETÖ ile iç ve dış işbirlikçilerine karşı bayrağına ve vatanına sahip çıkmak adına unutulmayacak bir demokrasi destanı yazdığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "15 Temmuz 2016'da ülkemizi karanlık bir çukura itmeye çalışan hain FETÖ ve işbirlikçileri, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü duruşu, hükümetimizin dirayetli tutumu ve necip milletimizin yüzyıllar boyunca unutulmayacak destansı direnişiyle gereken cevabı almıştır. Aziz Türk milleti tarih boyunca olduğu gibi o gün de vatan ve bayrak aşkı için şehitlerinin ve gazilerinin emanetine halel getirmemiştir. O karanlık geceyi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

15 Mayıs 1919’da Denizli sancağı etrafında buluşan vatan sevdalılarının aynı ruh ile 15 Temmuz 2016'da da Denizli meydanlarını doldurduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Tarih bir kez daha tekerrür etti ve tüm hemşehrilerimizle birlikte Denizli Sancağımızın altında toplanarak hainlere karşı ilk andan itibaren tek vücut olduk. Denizlimizin cesur ve kahramanca duruş ile darbenin seyri değişti. Bu güzel şehrin evlatları bir kez daha ‘Kıyamete kadar ülkemize sahip çıkacağız’ dedi." 

Yaşanılanların bir daha meydana gelmemesi için uyanık olunması ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini her zaman koruması gerektiğini belirten Başkan Zolan, "Farklılıklarımız olabilir ama birliğimiz her zaman daim olmalı. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, ülkemizin bekası için can veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.
Başkan Zolan:

Başkan Zolan:

Başkan Zolan: