Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Pamukkale Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sağlıklı Kentler Birliği 38.Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen ve birlik üyesi 120 belediye başkanının yanı sıra akademisyenler ve birçok önemli isimler katılım sağladığı toplantılarda, Buldan adına önemli  kazanımlar elde ettiklerini belirten Başkan Şevik, 38. Olağan Meclis Toplantısında alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

“DAHA TEMİZ, DAHA YAŞANABİLİR BİR BULDAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tarih ve Kültür Turizminin merkezi olan Buldan’da eko turizmini de geliştirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Şevik, “Sahip olduğu tarih ve kültürel değerleri ile turizmin merkezi olan ilçemiz, temiz havası ve yeşil doğası ile de ön plana çıkmaktadır. Amacımız ilçemizde eko turizmini yaygınlaştırmak. Daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Buldan için çalışıyoruz. Ayrıca, İklim değişikliği ve küresel ısınmanın yerel yönetimlere önemli görevler yüklediğinin bilincindeyiz. Pamukkale Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘İklim Krizine Karşı Kentsel Adaptasyon” konulu konferansta yeni fikirler edindik. Ayrıca mevdaşlarımızla fikir alışverişinde bulunma fırsatı bulduk. Bize bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN EŞLERİ BULDAN’I GEZDİ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eşi Bahija Şevik, Pamukkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sağlıklı Kentler Birliği 38.Olağan Meclis Toplantısına katılmak üzere Denizli’ye gelen belediye başkanlarının eşlerini Buldan’da ağırladı.  Buldan’ı tarihi konaklarını ve sokaklarını gezen Başkan eşleri, ilçenin geleneksel el dokuması ürünlerinin bulunduğu  14 Mayıs Caddesi’nde  alışveriş yaparken, Bahija Şevik, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün eşi Melahat Aktürk’ü,Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi ile birlikte BELKÜM’ü ve Buldan Evlerini gezdiler.