Geçen hafta sonunda Edirne’de düzenlenen 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde tozkoparan boyunda altın madalya kazanan, Pamukkale Belediyesporlu Beytullah Sarı ve beraberindeki antrenör ve yöneticilerden oluşan heyet Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’yi makamında ziyaret etti. 14 yaşındaki genç sporcu, Kırkpınar Er Meydanı’nda kazandığı altın madalya sevincini Başkan Örki ile paylaştı.

“YILLAR SONRA GELEN KIRKPINAR ŞAMPİYONLUĞU”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Belediyespor’un genç pehlivanı Beytullah Sarı ile antrenörü Yusuf Alver’in ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Ata sporumuz yağlı güreşin zirvesi kabul edilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden Denizli’mize yaklaşık 40 yıldır şampiyonluk gelmemişti. Pamukkale Belediyespor’umuzun pehlivanı daha 14 yaşında ve bizlere büyük bir gurur yaşattı. Tozkoparan boyunda Er Meydanı’ndan altın madalya ile döndü. Sezon başından bu yana tüm güreş müsabakalarından birincilikle dönüyordu. Kırkpınar’daki başarısı bizleri aslında şaşırtmadı. O kendisine inandı, biz de genç pehlivanımıza. Gençlerimizin böyle spor dallarında aldıkları başarılar bizleri hep mutlu ediyor. Pamukkale Belediyesi olarak spora ve sporcularımıza verdiğimiz desteğin böylesi güzel başarılara dönüştüğünü görmek gurur verici. Beytullah Sarı’ya ve diğer tüm sporcularımıza desteğimiz devam edecek. Tüm sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.
“BAŞKANIMIZIN DESTEĞİ BÜYÜKTÜR”
Genç sporcu Beytullah Sarı, 198 sporcunun yer aldığı tozkoparan boyunda 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın madalya kazanmasının ardından hedefinin Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarını kazanmak olduğunu belirterek, “Manisa Kula’lıyım. Bir yıldır da Pamukkale Belediyespor’un sporcusu olarak mücadele ediyorum. Bu yıl ki güreş müsabakalarımıza antrenörümüz Yusuf Alver ve diğer arkadaşlarımla birlikte çok iyi hazırlandık. Hem hazırlık sürecimizde hem de müsabakalarda Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’nin desteğini her zaman hissettik. En son geçen hafta yapılan 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Tozkoparan boyunda altın madalya kazandım. Bunun devamını getirmek için çok çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu. Pamukkale Belediyespor’un güreş antrenörü Yusuf Alver de kendilerini kabul eden ve her zaman desteklerini sürdüren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederek, “Güreş branşı bizimle birlikte açıldı, o yüzden sıfırdan, alt yapıdan başladık. Sporcularımızın özverili çalışmaları, belediye başkanımızın bize verdiği destek çok önemli. Biz de bu destekle alt yapıdan yukarıya daha çok sporcu çıkarmak istiyoruz. Kısa zamanda sporcumuz ile çok zor ve büyük başarılar yakaladık. Denizli’mize Kırkpınar’dan yaklaşık 38-39 yıldır şampiyonluk gelmiyormuş. Bu bize nasip oldu. Bu desteklerinden dolayı Pamukkale Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye bizi destekleyen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
beytullah sarı z,iyaret (3)beytullah sarı z,iyaret (4)beytullah sarı z,iyaret (1)