Belediye Başkanı Ali Atlı kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı; Basın mensupları, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, kamuoyunun tarafsız haber ve bilgi akışı ihtiyacının giderilmesi konusunda çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.
Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına mesai kavramı olmadan haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde halkın bilgilendirilmesini sağlayan, vatandaşların doğru ve tarafsız habere ulaşabilmesinin yükü ve vicdani sorumluluğu ile fedakarca icra edilen bir meslektir.
Bugün ülkemizdeki basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışan basın emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklar anlamında sıkıntılı bir süreçten geçtikleri ortadadır. Basın mensuplarının, çalışma şartlarını iyileştirmek ve kamuoyu adına yaptıkları görevlerinde onlara destek vermek sadece sorumluların değil hepimizin görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle; toplumsal demokrasimizin güçlenmesi adına objektif habercilik anlayışı ile çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.