Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Zafer Gönenç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun referandum öncesinde 21 Ağustos’da mitingi için kente geleceğini söyledi. 21 Ağustos’ta 12 Eylül referandumuna ‘Hayır’ demek için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun saat 11.00’de Isparta’da, 14.00’de Burdur’da ve 17.00’de de Denizli’de 29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Meydanı’nda mitinglere katılarak konuşma yapacağını söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitingi öncesinde veya sonrasında güzergâhı üzerinde bulunan ilçelere de uğrayabileceğini ifade eden CHP İl Başkanı Gönenç, “Genel başkanımız Denizli mitinginde ülkemiz siyaseti ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Yaklaşık 3 saat ilimizde kalacak genel başkanımız ile ilgili il ve merkez ilçe başkanlığımız tarafından tüm hazırlıklarımız tamamlandı. 21 Ağustostaki mitingimizi hiçbir kamu kurum ve kuruluşu desteği olmadan, hiçbir yerden yardım almadan tamamen kendimiz yapacağız. Mitingimize katılımının Başbakan Erdoğan’ın mitinginden daha fazla olacağından eminiz. CHP Genel Başkanlığına Kılıçdaroğlu geldiğinden bu yana partimize halkımızın ilgisi ve sevgisi kat kat arttı.” Dedi

Dosya hazırladık

CHP İl teşkilatı olarak miting için Denizli’ye gelecek Genel Başkan Kılıçdaroğlu için yaklaşık 25 sayfalık ‘Denizli Dosyası’ hazırladıklarını ve kendisine vereceklerini anlatan İl Başkanı Gönenç, “Hazırladığımız dosyada Denizli’de öne çıkan işsizlik ve yoksulluk öne çıkıyor. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hali perişan, tarım kesimi bitmiş, yoğun yağışlardan ötürü özellikle tütün tarlalarında görülen mavi küf hastalığı nedeni ile Kale, Tavas, Acıpayam’lı üreticilerimiz büyük zarar ve ürün kaybı yaşadı. Çal ve Bekilli bölgelerindeki üzüm bağlarında da mildio hastalığı görüldü. Oralarda da çok büyük kayıplar var. Bir zamanların pamuk deposu ilçelerimizde pamuk üretimi nerede ise tamamen bitti. Kapanan fabrikalar, batan işlerleri hepsi dosyamızda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 11 CHP’li milletvekili ilimizde gezi ve incelemelerde bulunmuş, krizin etkilerini araştırmışlardı. Onlarında hazırladığı raporları dosyamıza koyduk. Genel başkanımız bunları tek tek inceleyip meydanlardan kamuoyuna duyuracaktır.” Dedi.

Denizli ‘Hayır’ diyecek

12 Eylül Referandumu ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini, her gün üç farklı ekibin ilçelerde ve köylerde çalışma yaparak referandumda neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlattığını ifade eden İl Başkanı Gönenç, “Bu güne kadar yaptığımız ilçe gezilerimizde toplam 75 bin adet el ilanı ve broşür dağıtarak neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattık. İlçe, belde ve köy gezilerimiz devam ediyor. Özellikle kahvehane toplantılarında büyük kalabalıklara referandumu, oylanacak maddeleri ve hayır oyu verilmesi gerektiğini anlatıyoruz. CHP Denizli Milletvekilimiz Ali Rıza Ertemur’da bize eşlik ediyor. Hazırlanan referandum paketinde işsizlere nasıl iş bulunacağı yok, yoksulların durumlarının nasıl iyileştirileceği, tarım sektörünün nasıl canlandırılacağı yok. Terörün nasıl bitirileceği yok. Referandumda oylanacak anayasa maddelerine Türkiye’nin ihtiyacı yok. Bu anayasa AK Parti anayasasıdır. Biz bu anayasa paketine ‘Hayır’ diyoruz. Denizli’den de hayır çıkacağını biliyoruz” dedi.