Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seçim ve çeşitli açılışlar dolayısıyla 15 kez ziyaret ettiği Denizli'ye bu kez referandumda 'evet' oyu istemek için gelecek.
İlde 29 Ekim Bulvarı'nda saat 17.00'de halka hitap edecek Erdoğan için geniş güvenlik tedbirleri alındı. Erdoğan Denizli'de restorasyonu yapılan Denizli Huzurevi ve Yaşlı Bakım-Rehabilitasyon Merkezi ile Sait Küçüker Erkek Yetiştirme Yurdu'nun açılışını da yapacak. Başbakan Erdoğan'ın açılışını yapacağı Pamukkale yolu üzerinde kampüs şeklindeki bir komplekse sahip olan huzur evi ile yetiştirme yurdundaki her şey tepeden tırnağa yenilendi. Edinilen bilgiye göre restorasyonu yapılarak açılışı gerçekleştirilecek huzur evi, 1985 yılından beri hizmet veriyordu. 1977'den itibaren yatalak durumda olan tıbbi tedavi ve bakıma ihtiyacı olan yaşlıların bakımlarını sağlamak üzere hizmet alanı genişletilen 200 yatak kapasiteli tesis, 2006 yılında Başbakan Erdoğan'ın huzur evini ziyareti sırasında verdiği talimatla Denizli Belediyesi'nce tadilata alınarak restore edildi. Restorasyona SHÇEK Genel Müdürlüğü ve Denizli İl Özel idaresi de destek verdi. Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, 3 milyon 758 bin lira harcanarak yaşlılara yakışan modern bir yapıya dönüştürüldü. Huzur evinde şu an 57 kadın, 106 erkek olmak üzere 163 kişi barınıyor. Açılışı gerçekleştirilecek olan erkek yetiştirme yurduna ise 2002 yılında mülkiyeti hazineye ait yer üzerinde Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği tarafından temeli atılarak yapımına başlandı.

Hayırsever vatandaşlarca desteklenen yurt, 4 bin 800 metrekare üzerinde kaba inşaatı bitirildikten sonra 2007 yılında yapılan protokol ile SÇHEK Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Binanın kalan kısmı SÇHEK tarafından tamamlandı. Binaya, en çok yardım yapan Küçüker ailesi adına Sait Küçüker adı verildi. Erkek Yetiştirme Yurdu'na ise toplam 4 milyon 160 bin lira harcandı. Tamamlanan binaya eski yetiştirme yurdunda kalan 13-18 yaş grubu çocuklar temmuz ayı içerisinde nakledildi. Erkek Yetiştirme Yurdunda 13-15 yaş arasında 25, 16-18 yaş arasında 30, 18 yaş üstü 5 olmak üzere toplamda 60 çocuk kalıyor. Başbakan Erdoğan'ın Huzurevi ve Yaşlı Bakım-Rehabilitasyon Merkezi ile Sait Küçüker Erkek Yetiştirme Yurdu'nun açılışını miting sonrası yapması bekleniyor. (Cihan Haber Ajansı)