Haberdenizli.com

Denizli'nin Baklan ilçesi'nde CHP'li Belediye Başkan aday adayı olan Sevgi Tuyji makam aracı olarak Traktör satın aldı.  Sevgi Tuyji “Traktörü makam aracı yaptım” dedi.

Sevgi Tuyji devamla “Baklan'ım inci tanesi gibi.. Dağ yollarına, köy yollarına, yukarı mahallelere, Beşparmak dağlarına çıkmak için ideal makam aracı Traktördür. Kışın traktörün yolda kalma riski de yok. Makam aracımla seçim startını veriyorum” dedi.

Traktör Makam Aracı Oldu

CHP'li Belediye başkan aday adayı Sevgi Tuyji "Verimli toprak ve arazilerin yer aldığı uçsuz bucaksız bir ovadır Baklan. Tarım geçimin ana kalemidir. Baklan, Çivril ovası Ülkemizdeki Ayçiçeği üretiminin % 30’unu karşılıyor. Çok kaliteli ayçiçeği benim ilçemde yetişiyor. Şu anda ÇİN’den yapılan ayçiçeği ithalatı, Baklan ayçekirdeğini vurmuştur. Bizim üreticilerimiz 4-5 TL ye ayçiçekirdeğini satamaz konumdadır” ifadelerini kullandı.

Ayçiçeğinin Depolanması İçin Silo Yapacağız

Aday adayı Sevgi Tuyji, "Şu Anda Baklan'da silo olmadığı için Ayçekirdeği üreticisi kendi evlerinin önünde,bahçesinde ürününü koymaktadır. Üretilen ayçekirdeğinin muhafazası da çok zordur nem ve yağış alması durumunda bozulma oluşur. Bu da Ayçekirdeği üreticinin Perişanlığı demektir. Bu nedenle tüm ilçedeki ayçekirdeğinin muhafaza edileceği silo yapımını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Ayçekirdeği Üreticilerini Ayağa Kaldıracaltır

Sevgi Tuyji, "Olası CHP’li  Belediye başkanlığımız döneminde, Ayçekirdeği üreticimizi bir araya getirip, koop’lar kuracağız. Şirketler kuracağız. Ayçekirdeğini kendimiz üreteceğiz. 10- 12 tl ye satılan bir fiyat, yöredeki ayçekirdek üreticilerini ayağa kaldıracaktır. Ben de Başkan olarak elimde Çanta, Türkiye'yi dolaşacağım. Ayçekirdeğinin  pazarlanması adına her türlü üstüme düşen görevi yapacağım" şeklinde konuştu.