650 bin dekar arazi ile Denizli’nin en büyük ovası konumunda bulunan Baklan ovasında Işıklı gölünde yaşanan su sıkıntısı ve kuraklık nedeniyle çiftçilerin ikinci ürün ekmemeleri istendi. Mayıs ayı ile birlikte başlaması gereken sulama sezonun su sıkıntısı nedeniyle bu yıl Haziran ayında başlaması planlanıyor.
 
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Baklan Sol Sahil Sulama Birliği başkanı Ayhan Demirdöğer “Çal, Baklan ve Çivril’de 60 bine yakın insanımız kuraklıktan olumsuz etkilenecek. Milyonlarca liralık maddi kayıp yaşanacak” dedi. Baklan Çal ve Çivril’de çiftçilerin suyu çok seven Mısır ve Ay çekirdeği ekimi yaptığını ifade eden başkan Demirdöğer “bu sezon kuraklık yaşayacağız. Hiç kimse tarlasına ikinci ürünü ekmesin özellikle mısır ekmesinler. Işıklı gölünde şu anda doluluk oranı 49. Bu sene de Mayıs ayında sulamaya başlarsak Haziran ayında susuz kalırız” dedi.
 
ÇİFTÇİLER UYARILACAK
 
Çivril, Baklan ve Çal’da yaşayan çiftçileri uyarmak için Çivril Halk Kütüphanesinde Kuraklık zirvesi yapılacak. bugün yapılacak zirveye DSİ yöneticileri, Kaymakamlar Belediye başkanları, Ziraat odası başkanları, Birlik başkanları muhtarlar ve çiftçiler katılacak.