Haberdenizli.com

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü döneminden itibaren Denizli genelinde öncelikle büyük ovalarda ısrarla üzerinde durduğu ve büyük oranda tamamlanan arazi toplulaştırma projelerinden olan ve Baklan’da eksik kalan alanlarda arazi toplulaştırma çalışmalarında sona gelindi. 

Baklan Merkez İlçede yürütülen projede 3. askı süreleri doluyor. 18 Ekim 2018 Perşembe günü indirilecek olan askı sonrası çiftçi talepleri doğrultusunda değerlendirilerek Kadastro Müdürlüğü’ne teslim edilecek. 

Çiftçilerle defalarca yapılan mülakatlar, toplantılar ve görüşmelerle yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları çerçevesinde 3071 parsel arazi sayısı 1920’ye düşecek. Ayrıca toplulaştırma alanında önem arz eden toplamda 134 kilometrelik yol stabilize malzeme ile kaplanarak çiftçilerin hizmetine sunuldu. 

Baklan’da Arazi Toplulaştırmasında Sona Gelindi 

“Birim Alanından Daha Fazla Gelir Elde Edilecek, İş Gücü Düşecek”

Başkan Gülsever, “Baklan Merkez İlçe ve mahallelerde 22 bin dekar tarım arazisinin toplulaştırma, tarla içi geliştirme ve yol yapım ihalesi 2014 yılında yapılmış ve yüklenici firma ile 08.12.2014 tarihinde yapım sözleşmesi imzalanarak işe başlanılmıştır. Baklan İlçe Merkezi’nde 1076 çiftçi ailesine ait 2003 adet parsel üzerinde yapılan toplulaştırma çalışmaları sonucu parsel sayısı 1005 adede düşmüş, proje sahasındaki çiftçi arazisinde yüzde 50 bütünlük sağlanmıştır. Aynı zamanda 75 kilometre geçmişte var olan ve yeni açılan yollar stabilize malzemelerle kaplanarak halkın hizmetine sunulmuştur. Baklan Merkez İlçede 3. Askı ilanı yapılmış olup, 18.10.2018 tarihinde askılar inecek, son düzenlemeler tamamlanarak Kadastro ve Tapu Sicil müdürlüklerine intikal ettirilecektir. Çalışmalar sonucu çiftçilerimiz yeni tapularına kavuşmuş olacaklardır. Yapılan çalışmayla her parsel kadastral yola ve su alım yapılarına direkt olarak bağlanacaktır” dedi.

Baklan’da Arazi Toplulaştırmasında Sona Gelindi 

Kavaklar, Gelinören ve Süller mahallerindeki çalışmalardan da bahseden Başkan Gülsever, “Kavaklar, Gelinören ve Süller mahallerindeki 584 çiftçi ailesine ait tarım arazisinde toplulaştırma yapılan 1068 parsel üzerinde yapılan çalışmalarda önemli bir ilerleme kaydedilmiş, bir kısım çiftçilerimize ait yeni oluşturulan parsellerin kaydı Kadastro Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Bu bölgemizde de yapılan çalışma kapsamında 59 kilometre yeni yol hizmete açılmış, stabilize malzeme ile kaplanmıştır. Amacımız çiftçimizin birim alanından daha fazla gelir elde etmesi, iş gücüne düşürmesi ve ekonomisine olumlu katkı sağlamasıdır. Toplulaştırma projemizin çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.