HABERDENİZLİ.COM

Baklan Belediyesi tarafından düzenlenen asker eğlencesi Baklan Kültür ve Gençlik Merkezi’nden düzenlendi. Eğlence programına Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral, AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelen askerler, askere gidecek olan gençler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa İlçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Programda Denizli’nin sevilen ses sanatçısı Ozan Karpuz da sahne aldı. Askere gidecek olan 7 mahalleden 16 gencin doyasıya eğlendiği gecede, asker kınalarını gençlerin anneleri yaptı.

“Mustafa Kemaller, Kazım Karabekirler olun”
Askere gidecek olan gençlerin boynuna ay yıldızlı şal takıp askeri malzeme, bayrak ve Kuran’ı Kerim hediye eden İlçe Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Asker uğurlama milletimizin töresinde, geleneğinde, Anadolu’muzun her bir yerinde yapılmaktadır. Çünkü biz gençlerimizi gururla askere gönderiyoruz. Onlar da ailelerini, kendi bulunduğu mahallesini, ilçesini, ilini en önemlisi ülkesini, Türkiye’yi temsil etmenin gururu ve heyecanı içerisinde askere gidiyorlar. Yolunuz açık olsun gençler. Değerli asker kardeşlerimiz vatanına, milletine hizmet yolunda, göğsünde iman, yüreğinde vatan sevdası, damarlarında ay yıldızlı bayrağımızın kanını, rengini taşıyorlar. Yeryüzünde adaleti, ilmi, fenni, insanlığı, kardeşliği yaşama hakim kılmaya çalışıyorlar. Değerli gençler rehberiniz Hasan Tahsinler olsun, Ulubatlı Hasanlar olsun, Çanakkale’yi geçilmez kılan, düşmanı soğuk sularda boğan Yahya Çavuşlar olsun, Seyit Onbaşılar olsun, Türklüğü ve İslam’ı yeryüzüne hakim kılan Alpaslanlar, Hüsamettin Gaziler, Seyit Gaziler olsun gençler. Vatanını her şeyin üzerinde tutan Yunan İzmir’e ayak bastığı zaman, Yunanlıları bu ülkeden kovmadığımız sürece bize namaz kılmak bile farz değildir diyen Müftü Hulusi Efendiler olun, Fransızların Akdeniz’i, Kahramanmaraş’ı işgal ettiğinde Maraş’ı Fransızlara dar eden Sütçü İmamlar olun. Yedi düvele dur diyen Mustafa Kemaller, Kazım Karabekirler olun gençler. 15 Temmuz hainlerine göğsünü siper eden Ömer Halis Demirler olun. Gençler siz güle güle gidin anneniz, babanız, kardeşleriniz siz gelene kadar Baklan’ı bekleyecekler. Yolunuz açık olsun. Geldiğiniz için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.