Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bakkal işleten Salih Satılmış, gelen su faturasıyla hayatının şokunu yaşadı. Şubat ayına ait 9 bin 995 TL'lik su faturasını görünce şok olan Satılmış, bankada eşinin üzerine bulunan 11 bin TL’yi çekerek faturayı ödedi. 
Merkezefendi ilçesi İlbadi Mahallesi'nde bakkal işleten 52 yaşındaki Salih Satılmış, kiraya verdikleri dairenin su faturasını görünce hayatının şokunu yaşadı. Önceki aylarda 10 ile 15 TL arasında gelen su faturası, Şubat ayında yaklaşık 10 bin TL geldi. Dairenin 5 yıllık su faturası tutarını çıkartan Satılmış, bu 5 yıl içinde en fazla gelen fatura bedelinin 69 TL olduğunu söyledi. 30 yıllık esnaf Satılmış, yanlışlık olabileceği ihtimali ile yetkili mercilere itirazda bulundu. Yapılan incelemenin ardından su sayacına göre 776 ton suyun harcandığı belirtildi. Yaptığı itirazdan bir sonuç alamayan esnaf, faizi ödememek için eşinin üzerindeki hesapta bulunan 11 bin TL’yi bankadan çekerek faturayı ödedi. Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvuracağını belirten Satılmış, ilerleyen zamanlarda hukuki süreç için başvuruda bulunabileceğini ifade etti.
Satılmış, “30 yıllık esnafım, ilk defa benim başıma 10 bin TL’lik bir su faturası geldi. Faiz yemeyeyim diye DESKİ’ye mecburi bir şekilde ödedim. Yılın her ayında 8, 9 , 10 TL veya bilemediniz 15 TL su faturası geliyordu. Bu sefer de 10 bin TL geldi, ödemek zorunda kaldık, gittik ödedik” dedi.
Eşinin üzerindeki hesapta bulunan 11 bin TL’ye çekerek faturayı ödediğini söyleyen Satılmış, “Faturada herhangi bir yanlışlık görülmüyor. Halk gününde yetkililerle görüştüm, bana dediler ki, ‘Kardeşim bu su saatinden geçmiştir, saatimiz doğrudur, bu parayı ödeyeceksin’ dediler. Şu anda faturaya göre 776 ton su kullanılmış. Saati kapatmak için gittiğimde bile iki ton su geçmiş görünüyordu. Onun da parasını ödedim, şu an sayaç kapalıdır” diye konuştu.

“Tüketici Haklarına başvuracağım”
Yetkililerden bir çözüm bulunmasını isteyen Satılmış, ileriki günlerde hukuki süreç için başvuruda bulanabileceğini söyledi. “Tüketici Haklarına başvuracağım” diyen Satılmış, “Çevrede benzer şekilde gelen fatura yok. Binalarımız eski bina, aşağı yukarı 50 yıllık binalar diyebilirim. Ama su nasıl gitti, nereden tükendi orasını bilmiyorum. Ama endeks tüketildiğini gösteriyor. Bir önceki fatura 10 TL, 12, 15 TL, ama gelen fatura 10 bin TL’dir. Suyun çalınma ihtimali de yok” ifadelerini kullandı.