CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Denizli mitinginde şehire yatırım yapılmadığına dair iddialarına, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf cevap verdi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Denizli mitinginde şehre yatırım yapılmadığı yönünde yaptığı açıklamalara cevap verdi.

AK Parti Denizli il binasında basın toplantısı düzenleyen Kavaf, 2002 yılı sonundan bugüne kadar Denizli'ye kazandırdıkları hizmet ve yatırımları vatandaşların günlük hayatlarında doyasıya kullanırken birilerinin bunu görmemekte, anlamamakta inat ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'na "Denizli'ye sadece okullarımızla ilgili size verilen yalan yanlış sayıları ve intihar eden bir işadamının acısını tazelemek için mi geldiniz?" diye soran Bakan Kavaf, "Birileri Sayın Kılıçdaroğlu'na 'Sayın Başbakan'a 'Recep Bey' diye hitap ederseniz iyi olur' demişler. Biz size sizin saygısızlıklarınızla değil size oy veren milyonlarca CHP'linin genel başkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu demeye devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli'ye 16 defa geldiğini, yıllar sonra Denizli'nin ilk defa bir bakanlıkla ödüllendirildiğini belirten Kavaf, "3 Kasım 2002'de iktidara geldiğimizde Türkiye'de milli gelir 230 milyar dolardı. Bugün 600 milyar dolar. Türkiye'de ihracat 2002'de 36 milyar dolardı. Küresel krize rağmen bugün 102 milyar dolar. Enflasyon canavarını dize getirdik. Bugün enflasyon yüzde 7,6'ya düştü. Küresel ekonomik krize rağmen 2010 yılı ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 11,7 büyüyerek dünyada 4. sırada, Avrupa'da ise ilk sırada. 7,5 yılda Türkiye'de sadece ekonomiye büyütmedik, Türkiye'nin itibarını ve etkinliğini de büyüttük. Türkiye'yi bölgesinde küresel bir güç haline getirdik. Ortadoğu'da ve balkanlarda Kafkaslarda tezlerini cesaretle masaya yatıran ve savunan bir Türkiye var." diye konuştu.

Denizli'nin altyapı yatırımlarıyla, güçlenen sanayisiyle, artan turizm gelirleriyle, yerel hizmetlerle bir vizyon şehrine dönüştüğünü anlatan Kavaf, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Gittiğim hemen her ülkede Denizli'de yapılmış ürünler, Denizli'den dünyaya ulaşmış markalar karşıma çıkıyor. Bundan büyük bir gurur duyuyorum. Denizli'de tam 25 vakıf eserinin onarımını gerçekleştirdik. 680 yıllık İzzettin Keykavus'un Valisi, Karasungur Camii'ni biz restore ettik. 1996–2002 arasında Türkiye'de sadece 56 vakıf eseri onarılmıştı. Biz 3 bin 484 vakıf eserini gün yüzüne çıkardık. Bütün bu onarım ve iyileştirme çalışmaları için Denizli'ye 6 milyon liralık kaynak aktardık. İktidarımızda Pamukkale Üniversitesi'nin bünyesinde bir fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu ve 12 araştırma-uygulama merkezi hizmete girdi. Yalnızca son bir buçuk yılda Teknokent, üniversite hastanesi, 100 kişilik öğrenci yurdu ve üniversitemizin diğer yatırımları için merkezi bütçeden ekstra 20 milyon TL para aktarılmıştır."

Sağlık yatırımlarının dışında toplu konut olarak bugüne kadar Denizli'de inşaatına başlanan yaklaşık 5 bin konuttan 3 bin 400'ünü sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatan Kavaf, "Aydın-Denizli yolunu duble olarak biz bitirdik. 2002 yılına kadar yapılan bölünmüş yol Denizli'de 59 kilometreydi. AK Parti iktidarında 174 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yıl sonunda da tamamlanan bölünmüş yol uzunluğu 300 kilometreye ulaşacaktır. 2003- 2010 yılları arasında ulaştırma bakanlığının Denizliye yaptığı yatırımların tutarı 251 milyon liradır. Doğalgazı Denizli'ye 2005 yılında biz getirdik." şeklinde konuştu.

8 yıllık dönemde Denizli'ye daha önce hiç yapılmadığı kadar çok yatırım yapıldığını kaydeden Kavaf, "2003–2009 yılları arasında, Denizli'ye, toplam 1 milyar 612 milyon 560 bin Lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Geçen yıl 30 milyon 464 bin Lira olan kamu harcamalarımızı ise bu yıl dokuz kat arttırarak 269 milyon 104 bin liraya çıkardık." bilgilerini aktardı.

Demokrasinin bir gereği olarak muhalefetten hizmetlerinde eksik varsa hatırlatmasın ve çözüm önerileriyle gelmesini beklediklerinin üzerinde duran Kavaf, "Sayın Kılıçdaroğlu dün Denizli'lere hitap ederken, intihar eden bir işadamımızın intihar gerekçesini bilmeden konuşmasında bazı mesnetsiz suçlamalarda bulunmuştur. Sözü edilen işadamımızın firması şu anda tıkır tıkır çalışmaktadır ve her zaman kendisinin yanında olmuşuzdur. Eşinin ve çocuklarının da bu konudaki açıklamaları basında yer almıştır. Ekonomik olarak acze düşen ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun dün dile getirdiği söz konusu DEBA firmasının üzerinde, genel başkanı olduğu CHP'nin ortak olduğu ve kendisinin bir dönem yönetim kurulu üyeliğini yaptığı İş-Bankası'nın ipoteği yani haczi vardır. Bu firmaya yardım etmek istiyorlarsa bunu yapabilirler." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Denizli'de bir tek dersliğin bile hükümet tarafından yapılmadığını iddiasını da cevaplandıran Kavaf, "2002- 2003 yılına kadar yapılan Denizli'deki okullarımızdaki derslik sayısı 5 bin 709 iken, 2010 itibariyle 1470 yeni derslikle bugün 7 bin 797'ye ulaşmıştır. Devlet kaynaklarıyla yapılan derslik sayısı 778 iken hükümetimiz tarafından eğitime verilen yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde yapılan derslik sayıda 692'dir. Ayrıca devlet tarafında yapımı devam eden derslik sayısı da 180'dir." dedi.

Kavaf, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Denizli'ye gelirken dersini çalışmış olmasını beklediklerini; ancak sadece vatandaşı kışkırtmak için Denizli'ye gelmesine gerek olmadığını, bu anlamda kendi partililerini de hayal kırıklığına uğrattığını sözlerine ekledi.

Bakan Kavaf'ın basın toplantısına AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar ve partililer katıldı.