Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Sayhan bacak uyuşmasının hafife alınmaması konusunda uyarılarda bulundu. Bacak uyuşmasının birçok hastalığın belirtisi olabileceğini belirten Sayhan, özellikle de bel fıtığının habercisi olabileceğini söyledi.
 
Uz.Dr. Sayhan, “Bel fıtığı rahatsızlığı bulunan ve tedavisinde kas gevşetici, ağrı kesici ilaçlar kullanmasına rağmen hastanın şikayetleri devam ediyorsa fizik tedavi’nin şart olduğunu söyledi. Sayhan; “Eğer fizik tedaviye rağmen ağrılarda bir azalma meydana gelmiyorsa, bacakta uyuşma, güç kaybı meydana geliyorsa ve dayanılmaz ağrılar devam ediyorsa çekilen MR ve Tomografi filmlerinden sonra bel omurları arasında bulunan diskten parça kopması tespit edilmesi durumunda cerrahi müdahalenin yapılması gerekir.” dedi.
 
Uz.Dr.Sayhan, “İdrar kaçırma ve kas gücü kaybı olmayan fizik tedavi almasına rağmen şikayetleri devam eden hastalar omurilik cerrahisi adayı olabilirler. Şikayetler genellikle yürüyememe, gece bacak krampları, merdiven inip çıkmada zorluk, namaz kılmada zorlanma (genellikle bu tür hastalar oturarak namaz kılmayı tercih ederler) şeklindedir. Bu hastalar normal tuvaletlerde ihtiyaç gidermede de güçlük çekebilirler.” dedi.
 
Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Sayhan, bacak uyuşmasının, beyin kanamaları, damar tıkanmalarına ve omurilik kanal daralmasının da belirtisi olabileceğini söyledi. Sayhan, “ Vücudunuzun herhangi bir kısmında veya bacağınızın uyuşması ve hissizlik gibi, etrafındaki cisimleri çift görme, ayak üstünde dururken sendeleme, konuşurken zorluk çekme gibi belirtileri kendinizde ve ailenizde gördüğünüzde hafife almayınız. Çünkü bu belirtiler felç olabileceğinizin habercisi olabilir. Böyle durumlarda mutlaka hastaneye başvurulması gerekir. Unutulmamalıdır ki erken müdahele ile felç önlenebilir veya etkileri azaltılabilir.” dedi.