HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Babadağ ilçesi, Karaçöplen yaylasında gerçekleştirilen Kazım Arslan Gençlik Kampı gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Teoman Sancar, önceki dönem İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, İl Başkanı Mahir Akbaba ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe başkanları ve meclis üyeleri, farklı şehirlerden kampa katılan gençler ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı. 
CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu ile CHP Babadağ İlçe Başkanı Mehmet Altınöz ün öncülüğünde düzenlenen ve Babadağ Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Honaz Belediyesi, Bozkurt Belediyesi tarafından desteklenen Kazım Arslan Gençlik Kampı’nda eğitim seminerleri, doğa yürüyüşleri, oyun aktiviteleri ve konserle gençler hem öğrendi hem de eğlenceli zaman geçirdi.
CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu ile CHP Babadağ İlçe Başkanı Mehmet Altınöz, Kazım Arslan Gençlik Kampı’nda kardeş olmayı öğrendiklerini ve geleneksel hale getireceklerini belirtti.

KARDEŞ OLMAYI ÖĞRENDİK

Denizli'de ilk defa Gençlik Kolları olarak çadır kampı yapıklarını belirten CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, ‘‘81 ilden arkadaşlarımız geldi. 170-180 adet çadırımızla beraber gençlerimiz var, eğitimler yapıldı. Çok güzel ve tam verimli bir kamp geçti. Sosyal demokrasi eğitimi, drama dersleri, kuantum 4 bilgi toplumunda tutum gibi eğitimlerin yanı sıra, unuttuğumuz mendil kapmaca yarışları gibi oyunlar oynayarak muhteşem bir kamp geçirdik. Kampın en büyük kazanımı dostluk oldu. Hep birlikte yaşamayı, birlikte hareket etmeyi, kardeşliği pekiştirdik" dedi. 

DOLU DOLU GEÇTİ

Odabaşıoğlu, ‘‘Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaydığı düşünce ile 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla yaydığı düşünce buydu. Ne olursan ol gel dostluk kervanı, güzel bir kervan oldu ve güzel bir çadır kampı oldu. Bu çadır kampında en güzel tespitlerden birisi de dostluk ve kardeşlik oldu. Eğitimlerimizi tamamladık. Zaten Gençlik Kolları olarak genç arkadaşlarımız ile önceliğimiz eğitimler oldu. Kampın en sevindirici özelliği çok dolu dolu geçti. Bu kampın ilk defa olması ve bu kadar güzel geçmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ dedi. 

GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

CHP Babadağ İlçe Başkanı, ‘‘Muğla'dan, Eskişehir'den, Aydın'dan ve 81 ilden bu kamp için katılan gençlerle beraber Babadağ Karaçöplen Yaylası'nda beraberiz. Elimizden geldiği kadar doğa yürüyüşleri yaptık ve gece sabaha kadar şarkılar söyledik. İlçemizi tanıttık nasıl bir belediye kazanıldığını anlattık. Belki eksiklerimiz vardır ilk olmasının verdiği heyecanla ama bu eksiklikler bize tecrübe oluyor. Tugay başkanımla konuştuk ve biz bundan sonraki yapacağımız kampları geleneksel hali getireceğiz. Belki seneye Gökbel Yaylası'nda yapacağız. Bu kampa emeği geçen herkese ve tüm illerden katılan genç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

OZAN OZANCA KONSERİNE YOĞUN İLGİ

Kazım Arslan Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen Ozan Ozanca konseri kampçıların yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgisi ile karşılandı. Gençlerin hiçbir isteğini geri çevirmeyen Ozanca, zaman zaman sahneden inip gençlerle birlikte oynadı ve gençlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sırasında özel istek üzerine geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kazım Arslan’ın en çok sevdiği Tavas Zeybeği çalındı. Kazım Arslan Gençlik Kampı'na katılan CHP Denizli Lise Komisyonu üyesi Emirhan Ali Gönültaş Tavas Zeybeği oynayarak Kazım Arslan’ı andı.

SÖYLEŞİLERDE ADALET VURGUSU

Kazım Arslan Gençlik Kampı'nın son gününde gerçekleştirilen eğitimde Dursun Çiçek ve Gülay Yedekçi deneyimlerini gençler ile paylaştı.
Çiçek "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü sizler bu ülkenin sahipsiz olmadığının kanıtısınız. Ben FETÖ terör örgütünün ve destekçilerinin kurduğu kumpasla hakkında onlarca dava açılıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş Mustafa Kemal'in askeriyim. Şahsıma ve Atatürkçülere kurulan kumpas çöktü ama adalet sistemimiz hala sorunlarla boğuşuyor. Böyle olayların yeniden yaşanmaması için gençler ve kadınlar verdikleri mücadele yolumuzu aydınlatacaktır" dedi.

SALDA VE KAZ DAĞLARINA SAHİP ÇIKALIM

Eğitim seminerinde konuşan İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi "Zonguldak'ta, Hasankeyf'te Karadeniz'de ve ülkenin pek çok farklı noktasında yaşanan doğa katliamlarının bir yenisi Salda Gölü ve Kaz Dağlarında yaşanıyor. Buna izin vermememiz gerekiyor. Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Kaz Dağlarına giderek yaşanacak kıyımı engellemek için direneceğiz. Kaz Dağlarının çevresinde tarımdan her yıl milyarlar liralık tarımsal ürün yetiştiriliyor. Ancak sadece onda biri para kazanmak için bölge de doğa katlediliyor, toprak katlediliyor. Buna müsaade edersek, geleceğimizi yok etmiş olacağız" dedi.

KATILIMCILARA PLAKET VE BELGE VERİLDİ

Etkinliklerin ardından gençlere verdikleri eğitimden ve katılımlarından dolayı belediye başkanlarına ve milletvekillerine plaket verilirken, 3 günlük kampı tamamlayan tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.

Yüzlerce Genç Babadağ’da Buluştu