Bazı kamu kurumlarında incelemelerde bulunan Karahan, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti, ilçede hizmet veren Yaşlı Bakım Evinde yaşlıların sıkıntılarını dinleyerek hayır dualarını aldı. 
İlk olarak Babadağ Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Hasan Karahan, burada Kaymakam Tevfik Kumbasar, Belediye Başkanı Selim Demirezen ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Kaymakamlık Makamına geçen Karahan, Kaymakam Kumbasar’dan ilçenin genel durumu ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı. 
Daha sonra Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesini ziyaret eden Vali Hasan Karahan, sınıfları dolaşarak öğrencilerle biraraya geldi. Okulun laboratuvar ve kütüphanesinde de incelemelerde bulunan Vali Karahan, BASİAD Öğrenci yurdunda da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Babadağ Toplum Sağlığı Merkezini de ziyaret eden Vali Hasan Karahan, görevli sağlık görevlilerinden ilçedeki yapılan sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. 
Vali Hasan Karahan, Toplum Sağlığı Merkezi ziyaretinin ardından Babadağ Belediyesine geçti. Babadağ Belediye Başkanı Selim Demirezen ziyarette Vali Karahan'a belediye olarak ilçede gerçekleştirdikleri hizmetlerle ilgili olarak bilgi verdi. 
Babadağ ziyaretinde daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Vali Hasan Karahan, görevli güvenlik güçlerinden ilçedeki asayiş ve diğer güvenlik durumu hakkında bilgiler aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Kapalı Spor Salonunu da ziyaret eden Sayın Vali, burada yapılan spor faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. İlçe meydanında vatandaşlarımızla da biraraya gelen Vali Karahan, sohbet ederek sorunlarını dinledi, esnaflara da hayırlı işler temennisinde bulundu. 
Vali Hasan Karahan, son olarak Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Burada yaşlılarla bir araya gelerek, onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Merkezde kalan tüm yaşlılarla tek tek ilgilenen Vali Hasan Karahan, yaşlıların hayır dualarını aldı.