HABERDENİZLİ.COM

Babadağ Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklamada konuya açıklık getirilerek, gerekli çalışmaların başlatılması için yazışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Babadağ ilçesinde 1800 yılında Mihrişah Valide Sultan tarafından yaptırılan tarihi 219 yıllık Kırcataş Camisi heyelan nedeniyle boşaltılmış ve sonrasında bölgede bulunan Kırcataş Camii bakımsız ve ilgisiz kalmıştı. Doğal afetlerin tekrar gerçekleşme tehlikesi olduğu için ibadete kapatılan cami yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken Babadağ Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı.

Babadağ Belediyesi yaptığı açıklamada “Kırcataş Cami 219 yıllık bir yapı. Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı’na ait. Koruma altında yıkılamıyor ve Bakanlar Kurulu tarafından bulunduğu konum afet bölgesi ilan edildiği için kullanıma da açılamıyor. Bu yüzden Restorasyon çalışması yapılıp kültür turizmine kazandırılması için camiinin bağlı bulunduğu Aydin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile gerekli yazışmalar devam etmektedir” denildi.

Vatandaşların caminin restore edilmesini talep etmesi üzerine gerekli çalışmaların başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada “Kırcataş Camii’nin bulunduğu konum afet bölgesi olduğu için tekrar ibadete açılması mümkün değildir” denildi.

Bakımsız Denilen Cami Hakkında Belediyeden Açıklama