Ege Denizi açıklarında 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem İzmir’i derinden yaraladı. Depremde birçok can kaybı meydana gelirken yüzlerce kişide evsiz kaldı. Denizli’nin Babadağ Belediyesi de deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım aracı gönderdi. İlçe halkının ve Babadağlı iş insanlarının el birliği ile topladığı yardımlar sabah saatlerinde İzmir’e yola çıktı.

YARDIMLARLA BİRLİKTE BİR EKİP GÖNDERİLDİ

Depremzedeler için hazırlanan battaniye, gıda malzemeleri, temizlik ürünleri, maske ve dezenfektan, kıyafet, havlu, bebek malzemeleri yüklü araç bu sabah 08:00’da İzmir yoluna koyuldu. Depremzedelere öğlen saatlerinde ulaşması beklenen yardımlarla birlikte Babadağ’da bir ekip de deprem bölgesine yardım için gidiyor.

“UMARIM DEPREM KONUSUNDA DAHA HAZIRLIKLI OLABİLİRİZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı “Meydana gelen deprem hepimizi derinden yaraladı. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın en yakın zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum. 
Bizler de Babadağ Belediyesi ve Babadağlılar olarak İzmirli kardeşlerimizin yaralarını bir nebze sarabilmek için yardım gönderiyoruz. İhtiyaç duyulan birçok malzemeyi temin ettik ve ekibimizle birlikte bu sabah gönderdik. Umarım depremzedelerimizin yaraları en kısa sürede sarılır ve Türkiye deprem konusunda daha duyarlı, daha hazırlıklı hale getirilebilir. Babadağ Belediyesi olarak İzmirli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Tekrardan geçmiş olsun İzmir” dedi.