Ak Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, el dokuması tekstilde önemli bir yere sahip Babadağ ilçesinin sahip olduğu yaylaları iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Babadağ’da el dokuması tekstilin yanında yayla turizminin ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde geliştirilmesi gerektiğini belirten Ekici, “İlçemiz Babadağ Dağı’nın yamaçlarına kurulu olduğu için özellikle Karaçöplen, Dibekalanı, Yandım Çayır ve Başalan gibi doğa harikası yaylalara sahiptir. İlçe aynı zamanda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için en uygun yerlerdendir. Babadağ ilçesinde ekonominin daha da canlanması için el dokuması tekstil ürünlerinin satıldığı sergilendiği, daha modern bir el dokuma merkezine ve yayla turizmine ve hayvancılığı ağırlık verilmelidir. Halkımıza bunu öğütlüyoruz. Küçükbaş hayvan yetiştirmek isteyenlere tarım ilçe müdürlükleri ve sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından desteklerde verilmektedir. Babadağ yayla turizmi ve küçükbaş havyan yetiştiriciliğinin merkezi olmalı” dedi. Ak Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici ve Ak Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Babadağ ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu. İlçe gezisinde Ak Parti Babadağ İlçe Başkanı Sait Çınar’da hazır bulundu. Ak Parti İlçe binasında Mollaahmetler Köyü Muhtarı Ahmet Çimentepe ve Bekirler Köyü Muhtarı Metin Altuğ ile görüşen Milletvekili Ekici ve İl Başkanı Uçar, kahvehaneleri de gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Babadağ Belediye Başkan Vekili Cengiz Güven ve Kaymakam Vekili Bedirhan İmamoğlu ile de görüşerek ilçe hakkında bilgi aldı.

İnsanlar yazın gidecek yer arıyor

Yaz aylarında sıcaktan bunalan insanların gidecek serin yerler aradığını, yaylalarda yapılacak yeni düzenlemelerle buraların yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılması gerektiğini belirten Ak Parti Milletvekili Ekici, “Babadağdaki yaylalarda 300’e yakın ailenin yaz ayları boyunca yaşadığını biliyorum. Bu bölgelerin coğrafyası treking (dağ yürüyüşü) içinde çok uygun. Temiz havası, ulu ağaçları ve mükemmel yaylaları artık ilçe ekonomisi için çalışmalı. İlçeden Karacasu’ya ulaşan 30 kilometrelik turizm yolunun açılması. İlçeye İzmir yolundan ulaşımı sağlayan 15 kilometrelik yolun düzenlenmesi gündemde. Buralar ile ilgili yakında müjdeli haberler gelecektir. İlçedeki yaylalar ve geniş çim sahalar özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için en uygun bölgelerden. Bizim içinde tarım ve hayvancılık en çok önem verdiğimiz sektörlerden. Geçen aylarda yükselen et fiyatlarından sonda hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte bir kez daha gördük. İlçede dokunan tekstil ürünlerinin daha kolay pazarlanması için daha modern el dokuması merkezine ihtiyaç var. İnsanlar buraya geldiğinde el emeği göz nuru ilmek ilmek dokunan tekstil malzemelerini görmek ister” dedi.

Çin işlerini ilçeye sokmayın

Babadağ ilçesinin özellikle 2 Dünya Savaşı sırasında dünya üzerinde bez üretebilen sayılı yerlerden biri olduğunu, önceki yıllardaki gibi yoğun olmasa da el dokuması tekstilin ilçede yapıldığını ifade eden İl Başkanı Uçar’da, “Denizli'yi Türkiye'nin tekstil başkenti sayılabilecek bir seviyeye taşıyan Babadağlılardır. Bu özellik herkes tarafından çok iyi bilinmelidir. Burada geçmişten gelen kültürün yaşatılması çok önemlidir. Artık insanlar el ürünlerine nostaljiye daha çok önem veriyor. İlçe sakinleri burada çok dikkatli olmalı. İlçede satılan tekstil ürünlerinin içine kesinlikle ucuz Çin işi ürünler karıştırılmamalı. İlçemizde el tezgâhlarıyla başlayıp yarı otomatik tezgâhlarla devam eden dokuma sanayi, tam otomatik tezgâhlarla gelişimini sürdürmektedir. Babadağ’da dokunan ürünler arasında ham bez, pike, kanaviçe, havlu, çarşaf ve çocuk bezi başta gelmektedir. Ne olursa olsun el dokumasının yeri bir başkadır” dedi. Mithat Ekici ve İl Başkanı Bilal Uçar, Babadağlı hayırsever Osman Nuri Yılmaz’ı da ziyaret ederek, ilçeye kazındırdığı eğitim kurumları için teşekkür etti.