İlçenin tanıtılması amacıyla birçok başarılı projede imzası bulunan Babadağ Belediyesi son olarak günü birlik tur düzenledi. Düzenlenen tura ilgi yoğun olurken katılanlar memnuniyetlerini dile getirdiler. 

13 AYRI NOKTAYI GEZDİLER

Günübirlik tur kapsamında ilk olarak Babadağ’ın merkezi noktalarından biri olan Çarşı Meydanı’nda buluşan gezginler köy kahvaltısının ardından Yardan Şelalesi’ni ziyaret ettiler. Temiz hava ve eşsiz doğal güzellikler eşliğinde yapılan kahvaltının ardından Yardan Çayı yürüyüş yolundan doğa ile buluştular. 
Ziyaretçiler daha sonra Göçoluk mevkiine geçerek 700 yıllık tarihi çınar ve ilçeye kazandırılan Tarihi Butik Oteli ziyaret ettiler. 

Ardından rota Babadağ’ın tarihine doğru yöneldi. İlçenin geçmişle kapısını aralayan Babadağ Tarih Kültür ve Sanat Evi’nde yapılan gezinin ardından Babadağ Sanat Merkezi’nde çay kahve molası verildi. Eski bir karakol binası iken sanat merkezine çevrilen binanın eski nezarethane bölümünde çaylarını yudumlayan misafirler ilçe tarihi hakkında da bilgi edindiler.

BABADAĞ KEŞKEĞİNE HAYRAN KALDILAR

Tur kapsamında ilçe ile özdeşleşen renkli evlerin bulunduğu sokaklarında yürüyüş yapan ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Gezi rotasının son durağı ilçenin yüz yıllardan beri süregelen geçim kaynağı olan tekstilin tanıtıldığı Tekstil Çarşısı oldu. Lavanta bahçesinin ardından gidilen tekstil çarşısında ilçeye özgü tekstil ürünlerini ve dokuma tezgahlarını inceleyen ziyaretçiler hem alışveriş yaptı hem de antik döneme uzanan tekstil kültünü dinledi. 
Ziyaretçiler son olarak ilçe tarihi kadar eski bir gelenek olan Babadağ Keşkeğini tattı. Damak çatlatan lezzetine hayran kalan ziyaretçiler, yapımı günler süren dövme keşkeğin hikayesini de işin ustalarından dinlediler.

“TARİHE TANIKLIK EDEN BU DEĞERLERİ GÖRMELERİ LAZIM”

Tura katılan 68 yaşındaki Şennure Çıralı “Denizlili olmama rağmen Babadağ’a ilk kez geldim. Daha önce ne yazık ki hiç gelemedim. Bu benim için büyük bir kayıp. Çok keyif aldım. Şelale yolu çok enteresan geldi. Çok güzeldi. Yayla evleri çok güzeldi. Son baharı burada yaşamak ve görmek çok keyifliydi.  Kültür evini çok beğendim. Bize geçmişimizi hatırlattı. Büyüklerimizin evleri de böyleydi. Yeni nesillerin bu evleri tanımasını görmesini çok isterim. Geçmiş kültürümüzü hep canlı tutmalıyız. Çocuklar hep modern yaşantıyı görmemeli. Tarihe tanıklık eden bu değerleri görmeleri lazım. Eski değerlerimizin her an göz önüne serilmesi gündemde tutulması güzel bir şey. Tarihimizi ve geçimimizi bilmemiz lazım” dedi. 
 
Karabük'ten gelen Asuman Özsaraç ise “Bu imkanları sağlayan belediye başkanımızı kutluyorum. Çok iyi hizmetlerde bulunmuş. İnşallah devamı gelir. Bende gelir gezerim, çok iyi olur. Çocukların geçmişini bilmesi için de çok önemli. Herkes yaşantısını kendi yaşadığı gibi değil geçmişi de bilerek yaşamalı” diyerek memnuniyetini dile getirdi.