Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın ev sahipliğinde Babadağ’da gerçekleşen Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği toplantısına; EMARÇEB Başkanı Selman Hasan Arslan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Çoşkun Tanış, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Oya Özarkon, Küçükkuyu Belediye Meclis Üyesi Selçuk Şahin ve Edremit’ten birlik müdürü İ. Bakır Damar, birlik personeli Semanur Pastırma, birlik mühendisi Tülay Coşkun katıldı.
Önceki encümen toplantısından bugüne kadar yapılan Birlik çalışmalarının masaya yatırıldığı Encümen toplantısının ardından Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı tarafından katılımcılara Babadağ dokuması ürünlerinden oluşan hediye paketi sunuldu. 

BAŞKAN ATLI’DAN BİRLİK ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Toplantıyla ilgili görüşlerini bildiren Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı; “Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği toplantısı nedeniyle katılım sağlayan tüm Birlik üyelerimize ve başkanımız Selman Hasan Arslan’a teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmaların masaya yatırıldığı bu encümen toplantısı aracılığıyla Birlik üyelerimizi Babadağ’da ağırlamanın gururunu yaşadık” dedi.

BABADAĞ ÖNCESİ MENDERES’TE BULUŞTULAR

Dünya Su Günü nedeniyle Babadağ’da gerçekleştirilecek olan toplantı öncesinde Büyük Menderes Havzası’nda oluşan kirliliğe dikkat çekmek için basın toplantısı düzenleyen EMARÇEB üyeleri Büyük Menderes Nehri önünde açıklamalarda bulundu. 

EMARÇEB Başkanı Selman Hasan Arslan basın açıklamasından önce yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
22 Mart Dünya Su gününde bir aradayız. Su bildiğiniz gibi çok önemli bir hayat kaynağımız, susuz hiçbir şey olmuyor. Su her yerde her zaman lazım. Ama isterdik ki su gününü içinde balıkların yüzdüğü pırıl pırıl akan derelerde, doğal yaşamın olduğu günlerde kutlamak imkanı olsaydı. Ama maalesef bugün gördüğünüz gibi buranın en önemli bölgesinde, kirliliğin hat safhada olduğu bölgede, bu açıklamayı birlikte yapacağız. Biz Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği olarak 30 üye ile başlamıştık. Ama çevre sorunları her geçen gün artıyor ülkemizde. Her geçen gün arttığı oranda da üyelerimizde artıyor. Çünkü çevre sorunları, çevre tahribatı suya, doğaya, dağlara, en sonunda da zeytinlik alanlarımız aramalarını açılıyor. Bunları arttıkça üye sayılarımız da artıyor. Biz güçlenerek büyüyoruz devam ediyoruz. Demokratik bir tavır içinde ve hukuk çerçevesinde bu çevre talanına çevre zararlarına karşı mücadele ediyoruz. Bu mücadeleden asla bıkmayacağız. Çevre hepimiz için önemli, su hepimiz için önemli.

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı

Babadağ, EMARÇEB'e Ev Sahipliği Yaptı