Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Artan dünya nüfusu ve teknolojik gelişmelerle her geçen gün enerji ihtiyacının arttığını belirten Akgün, birçok ülkenin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda büyük çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkati çekti. Akgün, Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 70'ini ithal ettiğine dikkati çekip, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda daha fazla çalışması gerektiğini vurguladı. Akgün, Türkiye genelinde başlatkıkları 'Enerji Hanım Projesi' ile evhanımlarını bilgilendirilerek, 4 milyar liralık enerji tasarrufu hedeflediklerini kaydetti.

 'Verimli Sanayi Projesi' kapsamında yapılan araştırmalarla sanayi sektöründe yüzde 30'un üzerinde tasarruf potansiyelinin olduğunu tespit ettiklerinin altını çizen Akgün, "Bu oranla ülkemize 10 yılda toplam 65 milyar lira katkı sağlamamız mümkün. 65 milyar lirayla 6 ünite nükleer santral, 7 Atatürk Barajı, 10 havalimanı, 10 boğaz köprüsü, 16 bin okul, 32 bin tam teşekküllü hastane yapmak mümkün. Evlerimizde ve iş yerlerimizde hayatımızın her alanında yaşam standartlarımızdan ödün vermeden yapacağımız tasarruflar ile enerjide dışa bağımlılığımızı azaltabilir" dedi. 

 Enerji tasarrufuyla gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabileceğini aktaran Akgün, "Enerji alanındaki tasarruf çalışmalarıyla ülkemize ekonomik anlamda büyük katkı sağlayabiliriz. Evlerimizde ve iş yerlerimizde yapacak olduğumuz basit tasarruflarla ülkemize yılda tam 7 milyar lira kazanç sağlamamız mümkün. Ülkemizin gelecekte çok daha güçlü olması ve sürdürülebilir kalkınma için herkesi enerjide verimliliğe davet ediyorum" diye konuştu.