Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir petrol istasyonuna düzenlediği operasyonda yer altında 20’şer tonluk 3 tankerin gizlendiğini ortaya çıkardı.
Ankara yolu üzerindeki bir petrol istasyonunda yapılan aramalarda legal yolla kurulan 5 tankerin yanı sıra planda olmayan 3 tankerin daha gizlendiği, iş makinelerle yapılan kazıyla ortaya çıkarıldı. Önünde, “İndirimli motorin bulunur.” şeklinde bir tabelanın da bulunduğu dikkat çeken akaryakıt istasyonunda, polis ekipleri yaptıkları araştırmada kullanılan pompaların işletim sisteminde ne kadar petrol satıldığına dair bilgilerin silindiğini tespit etti. Olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına alan polis, zanlıları olayın soruşturan sürdüren Kırşehir Kaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.
Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, operasyonun düzenlendiği petrol istasyonundaki kazı çalışmalarını inceleyerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden bilgi aldı. Aynı petrol istasyonunda daha önce de düzenlenen denetimlerde legal tankerlerin içinde toplam 30 tonluk kaçak akaryakıtın yakalandığı öğrenildi.
Piyasaya kaçak akaryakıt süren organize ekibin Denizli’nin yanı sıra Ankara, Mardin, Konya, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Batman, İstanbul, Kırşehir illeri ve Kaman, Nusaybin, Kızıltepe, Tarsus, Bismil, Lice ilçelerinde de faaliyette bulunduğu gözaltına alınan 38 kişiden ifadeleri alınan 9'u tutuklandığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.