HABERDENİZLİ.COM

Olay Denizli’nin Çal ilçesi Akkent Mahallesi’nde yaşanmıştı. İddiaya göre; evinde yalnız yaşayan  Ümmü Çoşdan, evine gelen bir kişinin kendisinden su istediğini, su ikram ederken saldırıya uğradığını ve boynundaki altınlarının zorla alındığını belirterek jandarmaya suç duyurusunda bulunmuştu.  Çal İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında M.T. (25), D.M. (28) ve O.A.’yı gözaltına almıştı. Şüpheli 3 kişi işlemlerinin ardından yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. 
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı kamuoyunda büyük yankı bulan olayla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Gözaltına alınıp bırakılan şüpheli 3 kişinin hala şüpheli olduğunu belirten Başsavcılık, “Ümmü Coşdan'ın torunu M.T. ve bunun arkadaşları D.M. ile O.K.'nin eylemi gerçekleştiren kişiler olabileceklerinden şüphelenilerek her üç şahsın Çal Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alındı. Her üç şahsın alınan beyanlarında üzerlerine atılı suçlamaları red ettikleri, müşteki Ümmü Coşdan'a teşhis için gösterildikleri, ancak müştekinin bu kişilerin eylemi gerçekleştiren kişiler olmadığını beyan etti. Bu beyan üzerine her üç şahsın sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince yurt dışı çıkış yasağı konularak Adli Kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

DNA TESTİ YAPILACAK

Olay sırasında şüphelinin Ümmü Coşdan’ın evinde su içtiğini belirten Başsavcılık, Söz konusu şüphelinin tespiti amacıyla soruşturmanın halen Çal Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2018/30 Soruşturma numarası üzerinden yürütüldüğü, kimliği tespit edilemeyen kişinin su içtiği bardaktan, pet şişeden, müştekinin elini bağlamakta ve ağzını kapatmakta kullanılan koli bandı parçalarının şüpheliye ait DNA profilinin tespiti ve böylece şüphelinin kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla incelenmek üzere Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvara gönderildiği, sonucunun beklendiği kamuoyuna saygıyla duyurulur.” açıklamasını yaptı.