HABERDENİZLİ.COM

Edinilen bilgilere göre Tavas İlçesi Orta Mahallesi’nde meydana gelen olayda, dolandırıcılar 200 bin liranın üzerinde altın, döviz ve Türk lirası dolandılar.

Almanya’dan emekli 70 yaşındaki Baki K.’yı emniyetten aradıklarını ve terör, yasadışı iş ve FETÖ ile ilişkisi tespit eklerini söyleyerek korkutan dolandırıcılar, bankadaki parasını çekip ve elindeki altınları kendilerine vermelerini istediler. Almanya emeklisi Baki K., korkuya kapılarak dolandırıcıların emniyetten aradığına inandı ve ne olduysa bundan sonra oldu. Dolandırıcıların dediklerini bir bir yapan Baki K., 200 bin Tl'in üzerindeki altın, döviz ve parayı bir çantanın içine koyarak çöpün yanına bıraktı. Araçla gelen dolandırıcılar parayı alarak kayıplara karıştı. Tavas İlçesi’nde 10 kişiyi daha da dolandırmak isteyen dolandırıcılar, vatandaşların ihbarı üzerine kullandıkları telefon hattını kapakları öğrenildi.

TAVAS’TAKİ YAŞLI İNSANLARI ARADILAR

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne dadanan dolandırıcıların hedefinde yaşlı insanlar vardı. Tavas İlçesi’ndeki yaşlı insanların telefonlarını nasıl ele geçirdikleri ve bu yaşlı insanları nasıl tespit ekleri merak edilirken tedirgin olan ilçe halkı, “Aynı zaman diliminde, 10’a yakın kişiyi arayıp dolandırmak istemişler. Bunların tamamı yaşlı ve Tavaslı. Aynı ilçeden bu kadar kişinin telefonlarına ulaşmaları çok garip. Hepsinin belli bir yaş üstünde olması daha da garip. Dolandırıcılar, altınlarınızı bozdunuz mu? Hangi bankadan para çekiyorsunuz gibi sorular sorup kandırmaya çalışıyorlar. Dikkat edelim” dediler.
 

Haber : Mehmet Barunduk