HABERDENİZLİ.COM

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince alınan istihbari bilgiler ve yürütülen çalışmalar doğrultusunda Denizli'de kaçak alkol satışının önlenmesi kapsamında önleyici çalışmalar ve delillendirme çalışmaları yapıldı.

Yeni yılın yaklaşması ile Denizli'de sahte alkollü içkilerin yasa dışı yollarla taklit bandrol yapıştırılarak sağlık açısından uygun olmayan koşullarda piyasaya sürülmek istendiği, doğu'dan ve İstanbul'danaracı şahıslar vasıtasıyla Denizli merkez ve ilçelerde eğlence mekanlarına satış yaparak piyasaya kaçak sahte alkol sürülmek istendiği yönünde bilgiler alındı. Piyasada bulunan kaçak sahte alkollerin tespit edilmesi ve henüz piyasada bulunmayan ancak satışa hazır hale getirilmiş her türlü kaçak/sahte alkollerin ele geçirilmesine yönelik özellikle şehrin belirli yerlerinde ekiplerimizce kontroller arttırılarak operasyonel çalışma başlatıldı. 

Operasyon kapsamında yürütülen çalışmalarda kaçak içki satışını yapmak isteyen şahısların alkol teminini yasa dışı yollarla gerçekleştirdikleri, ikametlerin de veya depo olarak kullandıkları yerlerde muhafaza ettikleri, ambalajlama hükümlerine ve perakende veya toptan satış belgesi olmadan satmaya ve tüketmeye çalıştıkları, sağlıksız koşullarda telafisi mümkün olmayan sonuçlarla halkın sağlığını tehdit ederek ve devleti zarara uğratarak her türlü kaçak sahte alkolün satışını yaptıkları tespit edildi. 

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda kırpılmış kumaş parçaları arasına gizlenmiş vaziyette alkol taşımacılığı yapan araçlar içerisinde satışa hazır halde kolilenmiş olarak ve kaçakçılık yapan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda farklı ebat ve şişelerde değişik markalarda kaçak alkol bulundu.

Operasyon kapsamında kaçak içki imalatı ve satışını yapmak isteyen şahıslara ait araç ve ikametlerde yapılan aramalarda;2 Bin litreye yakın kaçak/sahte alkol (viski, şarap ve rakı),
bin tane kaçak/sahte alkol, bin tane sahte bandrol, 300 litre kaçak sahte alkol üretiminde kullanılan sıvı madde, 270 litre etil alkol, 56 kilogram alkollü içki üretimi için kullanılan katkı maddesi yakalandı. 

Kaçak malzemelerle ilgili yakalanan 7 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem, 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair kanun kapsamında idari para cezası uygulandı.