(ÖZEL HABER)

Denizli’nin Tavas İlçesi'nde Cumartesi gecesi meydana gelen ‘işlenmiş tütün hırsızlığı’nda yaklaşık yarım ton tütün çalınmıştı. Tütüncünün ısrarlı takibi sonrası Tavas Jandarması’nın da yardımıyla yarım ton tütün eksiksiz ele geçirildi ve sahibine teslim edildi.

Tarlalarına varıp tütünlerine baktıklarında seranın içindeki yaklaşık yarım ton işlenmiş tütünün Cumartesi gecesi çalındığını fark eden tütün işçisi İbrahim Arcan ve eşi Huriye Arcan şok yaşadı. İki çocuklarıyla emek emek işledikleri tütünlerini yerinde bulamayan aile hemen Tavas Jandarması’na haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme yaptıktan sonra hırsızlığın traktörle olmadığını başka bir araçla yapıldığını tespit etti. Jandarma geniş çaplı bir araştırma başlattı.


ÇİFTÇİ MALININ PEŞİNİ BIRAKMADI

Yaklaşık yarım ton tütününü çaldıran Arcan çifti akrabalarının da yardımıyla tütünün peşine düştü. İbrahim Arcan, çalınan tütünlerinin yol boyunca dökülen yapraklarını takip ettiklerini belirtti. Arcan, “Eşim ve kaynımla birlikte yola dökülen tütün yapraklarını takip ettik. İzler bizi bir çadırın önüne kadar götürdü. Çadırdakilere daha önceden sulama işlerinde çalıştığım için ‘suyun parası nasıl oldu’ bahanesiyle konuştum. Şüphelerimiz arttı, jandarmaya haber verdik. Jandarma geldi, seralarındaki tütünü gösterdiler, Kale’de tütünümüz var oraya gidip bakalım diyerek bizi çadırdan uzaklaştırmak istedi. Komutan ‘çadırda ne var’ deyince, kadın ‘yataklarım var’ dedi. Komutan çadıra bakmamı istedi. Çadıra baktığımda yatakların arkasına gizlenmiş benim tütünlerimi buldum. Çocuk gibi sevindim.” Dedi.


SAKAL BAĞI VE KOT KUMAŞINDAN BULUNDU

Kendi malının insana adeta gülümsediğini belirten İbrahim Arcan, “Komutan iyice bak senin mi bunlar deyince, eşimle birlikte bakmaya başladık. Kırık bir kargımız vardı onu sağlamlaştırmak için terzi olduğum için evde bulunan kot pantolon kumaşından ek yapmıştım. Onu görünce emin oldum.” Dedi.


Yaz boyu yağmurda çamurda işlediği tütünü bulduğu için sevinen Huriye Arcan da, “Tütünlere bakarken ipe dizilmiş tütünleri kargıya bağlamak için kullandığım sakal bağlarının benim bağladığım şekilde olduğunu, tütünü çalan kişilerin seralarındaki tütüne baktığımda sakal bağlarının farklı bağlandığını gördüm. Tam olarak emin olduktan sonra jandarmaya tütün bizim dedim.” Dedi.


Kale ilçesinin Alanyurt Mahallesinden oldukları tespit edilen G.K, eşi ve yanlarında bulunan bir kişi tütünü çaldıklarını kabul etti. Tütünler, İbrahim Arcan’ın getirdiği bir arabaya yüklenerek asıl ait oldukları yere götürüldü.


Olayla ilgili tütünü çaldıkları belirtilen G.K, eşi ve yanlarında bulunan 17 yaşlarındaki bir kişi ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.