Son zamanlarda ülkemizde canların gitmeye başladığı uyuşturucu belası için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arasındaki koordinasyonun daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması amacıyla Uyuşturucuyla Mücadele Üst Kurulu oluşturuldu.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arasındaki koordinasyonun daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması ve bu mücadelede tüm toplum katmanlarına nüfuz edilerek kısa sürede başarılı sonuçlar alınabilmesi için yeni bir üst kurul oluşturulduğu belirtildi.
Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Sağlık Bakanlarının yer aldığı Uyuşturucuyla Mücadele Üst Kurulunun, Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadelesinde yeni bir sayfa açacağı aktarılan açıklamada, "Üst Kurul, Sağlık Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki ilk toplantısında son günlerde kamuoyu gündeminde geniş yer işgal eden uyuşturucuya karşı alınacak tedbirler ve izlenecek yol haritası ele alındı" ifadesine yer verildi.
Söz konusu Bakanlıkların kendi görev sahaları içinde detaylı çalışmalar yürüteceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ülkemiz ve gelecek nesillerimiz adına hayati derecede önemli bir başlık olan uyuşturucu ile mücadelede konusunda Üst Kurul’u oluşturan tüm Bakanlıklar kendi görev sahaları içerisinde detaylı çalışmalar yapacak. Toplantıda Türkiye’deki uyuşturucu gerçeği, yapılan son araştırmalar ve raporların ışığında kapsamlı bir şekilde mercek altına alırken, uyuşturucuyla mücadelede hiç vakit kaybetmeksizin yeni bir yol haritasının hazırlanması konusunda da mutabakata varıldı. Temelinde eğitim, aile ve sosyal çevrede bilinçlendirme olan uyuşturucuyla mücadelenin bilimsel temellere dayalı ana hatları ile mücadelenin adli, idari, hukuki, psikolojik, narkotik ve sosyolojik boyutları da Üst Kurul’daki Bakanlıkların eş güdümüyle kapsamlı bir şekilde takip edilecek."