Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyondu çok miktarda kaçak sigara ele geçirdi.
5607 sayılı kanuna muhalefet suçuyla ilgili istihbarat çalışmaları sonucunda üç araba takibe alındı. Uşak-Ankara karayolu, Nuri Şeker, Uşak Şeker Fabrikası kavşağında oluşturulan kontrol noktasında durduruldular. Kontrol edilen 63 K 4730 plakalı kamyonda, fındık çuvalları arasına gizlenmiş 79 bin 500 paket kaçak sigara bulundu. Kamyondaki M.K. ve A.K. gözaltına alındı. Kontrollere devam eden polis, durdurduğu 27 YU 144 plakalı kamyonda ise iplik makaraları arasına gizlenmiş 52 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirdi. Kamyonda bulunan A.K. ve İ.İ. gözaltına alındı. Son olarak 06 NBY 92 plakalı bir çekicide, kasa altına gizlenmiş 16 bin 500 paket kaçak sigara bulundu. Araçtaki S.Z. ve M.T.Ç. gözaltına alındı.

Zanlılar, ifadeleri alınmak ve kanuni işlem yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ele geçirilen kaçak sigaralar ise kamyona yüklenerek, Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere gönderildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.