Denizli’de Eylül ayı ile birlikte trafik kazalarında ciddi bir artış yaşandı. Öyle ki bu tablo, Eylül ayının Denizli’de trafik canavarının hortlayarak, insanların canlarından ve mallarından olduğu bir aya dönüştü. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün 19 -25 Eylül tarihleri arasında yayınladığı verilere göre merkez polis sorumluluk bölgesinde, 2 ölümlü, 50 yaralamalı ve 63 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 115 kaza meydana geldi. Bölge Polis Sorumluluk Bölgesinde ise, belirtilen tarihler arasında, 9 yaralamalı ve 15 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplam 22 trafik kazası yaşandı. Toplamda ise son bir haftada kaza sayısı 137 olarak kayıtlara geçti.

KAZALAR NEREDE YAŞANDI
Yaşanan kazalar ise daha çok Acıpayam Yolu, Akkonak Fatih caddesi-Dumlupınar caddesi ve 29 Ekim Bulvarı üzerinde meydana geldi.  Verilere göre kazaların nedeni ise, yakın takip arkadan çarpma, şerit ihlali ve araçların hızını hava ve yol şartlarına uymamak kusurlarından olduğu belirlendi.

 KURBAN ÖNLEMİ
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle araç trafiğinde artış olacağı için, tatil yörelerine ve çevre illere geçişi sağlayan üç ana güzergah üzerindeki ekip sayısı arttırılacağına, radarlı hız denetimi, emniyet kemeri ve cep telefonu üzerinde denetimlerin sıklaştırılacağı vurgulandı.