Dün akşam saat 20.00 sıralarından Yenişehir Askeri yolda inanılması güç bir olay yaşandı. 20 PR 176 hafif ticari aracın şoförü yol ortasında yol ortasında durarak yolu trafiğe kapattı. aracın arkasında metrelerce kuyruk oluşurken aracın neden durduğu duyarlı bir sürücü tarafından fark edildi. Aracın neden durduğunu kontrol etmek isteyen bir sürücü önünde duran aracın kapısın açtığında gözlerine inanamadı. Direksiyondaki sürücünün uyuduğunu gören duyarlı vatandaş ilk anda sürücünün kalp krizi geçirdiğini düşündü. Fakat gerçeği çok geçmeden anladı. Araç sürücüsü aşırı alkol yüzünden direksiyonda sızıp kalmıştı.

Kapıyı açınca kucağıma düştü

Alkollü sürücüyü fark eden Cüneyt Demir isimli vatandaş olayı şu şekilde anlattı;  “Yol tıkandı herkes kornasına basıyor fakat kimse inip yardım etmedi. Ben ilk anda şoförün kalp krizi geçirdiğini düşündüm.  Aracın kapısını açar açmaz şoför kucağıma düştü. Aracın çalışır vaziyette ve sürücünün bir ayağının debriyaj diğer ayağının ise frene basılı olarak kaldığını gördüm. Ayağını frenden çekse büyük bir facia yaşanacak. Alkollü şoför trafikte sızıp kalmış. Aracın el frenini çektim. Sağlık ekipleri ve polise haber verdim” dedi. 

İhbar üzerine olay yerine gelen polisler şoförün alkollü olduğunu tespit etti. Alkolün verdiği etkiyle de aracın içinde uyuduğu öğrenildi. Polisler tarafından uyandırılan sürücü alkollü olduğunu kabul etti ve araçtan indi. Polis sürücü hakkında cezai işlem uyguladı ve aracı çekici vasıtası ile olay yerinden çekti. Meydana gelen olayda sürücünün olduğu yerde durması ve başka üzücü bir olaya sebep olmaması büyük bir şans olarak değerlendirildi. 

Fotoğraf: Denizli Trafik Grubu