Diyarbakır Valiliği'nden Silvan'da sokağa çıkma yasağıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Silvan İlçe merkezinde 18.08.2015 gece 01.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca ilan edilecektir" denildi.

DIŞARI ÇIKMA YASAĞINI PROTESTO ETTİLER
Diyarbakır valiliği tarafından gece saat 01:00’den sonra Silvan’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından silah sesleri yükselirken, vatandaşlar ise yasağı gürültü eylemiyle protesto etti. 
Silvan ilçesinde Diyarbakır Valiliği tarafından alınan yasaklı bölge ve sokağa çıkma kararını protesto etmek amacıyla Diyarbakır Caddesi üzerinde bir grup ses bombası atıp, kararı protesto etti.
Silvan ilçesinde devam eden olaylar nedeniyle silah sesleri yükselirken, vatandaşlar evlerinin balkonunda tencere-tava ile ışık açma ve kapatma eylemiyle kararı protesto etti.
Valilik kararının ardından polis, saat 01:00’de sokağa çıkılmaması konusuna uyarı anonsu yaparak vatandaşları uyardı.