HABERDENİZLİ.COM

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bankalardan gelen ihbar üzerine harekete geçti. İzmir’de  bankaların internet şubelerine benzer bir sistem oluşturarak vatandaşların hesap bilgilerini ele geçiren M.B. (23) isimli şüpheli, bu yöntemle 2 kişinin hesabındaki parayı başka hesaplara havale etti.  Denizli’den ve Çorum’dan 2 kişinin hesabını boşlatan şüpheli, parayı aktardığı hesaptan  alışveriş yapınca kıskıvrak yakalandı.    

Banka görevlilerinin ihbarı üzerine   İzmir Karşıyaka’da bulunan mağazalardan alışveriş yapıldığını öğrenen ekipler harekete geçti. M.B.  isimli şüpheliyi bir Alışveriş merkezinde yakalayan ekipler, şüphelinin üzerinde yaptığı aramada  biri başkasının adına düzenlenmiş olmak üzere 2 adet banka kartı ve farklı bir firmaya ait üzerinde el ile bilgilerin yazıldığı etiket yapıştırılmış toplam 3 adet manyetik şeritli kart, 1 adet cep telefonu, deneme işlemine ait POS slipi ve bin 555 lira ele geçirdi.  

Emniyetten uyarı

İzmir Emniyeti, vatandaşların benzer olayların mağduru olmamaları için; bankalara ait internet  bankacılığına giriş yaparken arama motorları kullanılmadan doğrudan adres çubuğuna site adresinin girilmesi sureti ile giriş yapmaları, mesaj ile gelen şifre, banka ve kişisel bilgilerini ekrana tuşlamak sureti ile paylaşmamalarını, şüphelendikleri durumlarda en yakın banka şubesine  ve adli birimlere müracaat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.