Afyonkarahisar’da, özellikle okul çağındaki gençlere uyuşturucu temin eden çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri koordinesinde 100 polisin katıldığı operasyonda kent merkezinde Çavuşbaş ve civar mahallelerde 14 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Ekipler, 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucu zanlıların esrar ve uyuşturucu hap sattıklarını belgeledikten sonra 9 Ekim Çarşamba sabahı operasyon için düğmeye bastı. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Çete ile bağlantısı olduğu bildirilen bir kişinin Iğdır’da gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

ESRAR FİŞEKLERİNİ ÖĞRENCİLERE SATTIKLARI İDDİASI

Gözaltına alınan çete üyeleri ile birlikte 1 kilo esrar, 50 uyuşturucu hap ele geçirilirken, çete üyelerinin sattıkları uyuşturucu maddeler ile en çok gençleri zehirledikleri ortaya çıktı. Çetenin özellikle okul çağındaki gençleri hedef seçtikleri ve evlerine davet ettikleri gençlere fişek diye tabir edilen esrarı önce deneme amaçlı verdikleri daha sonra bağımlı olan gençlere maddeleri 20 TL ve üzerinde fiyatla sattıkları iddia edildi.
Çarşamba günü yapılan operasyonda Afyonkarahisar’da gözaltına alınan V.O., O.T., A.Ş., A.K., M.K., M.Ş., O.A., İ.A ve K.D., emniyetteki işlemlerin ardından bugün çevik kuvvet otobüsü ve polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Yaşları 19-22 arasında değişen zanlılar adliye girişinde basın mensuplarına küfür ve hakaretler yağdırdı.
Öte yandan, çete üyelerinden M.T.’nin de Iğdır’da gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından cezaevine gönderildiği bildirildi.