Denizli İl Emniyet Müdürlüğü  Kaçakçılık ev Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri,  doğu illerinden yüklü miktarda kaçak sigara getirileceği ve Denizli merkezde satışa sunulacağı bilgisine ulaştı.

Polis ekipleri,  sigara kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonları tespit ederek , kaçak sigaraları yakalamak için düğmeye bastı. Bu kapsamda tüm girişlerde denetim yapan ekipler, doğu illerinden gelen kaçak sigara yüklü kamyonu yakaladı.

Kamyonun branda ile kapatılan kasa kısmında farklı markalarda toplam 32 bin 260 paket kaçak sigara bulunarak el konuldu. Olayla ilgili olarak 2 zanlı yakalanırken, uyanıkların 162 bin lira haksız kazanç sağlaması ve devletin 97 bin lira vergi kaybı yaşamasının önüne geçildi. Ele geçirilen kaçak sigaraların rakamına bakıldığında ise operasyonun ne kadar büyük olduğu gerçeği de ortaya çıktı.

30 martta 18 yaş ve üstü olmak üzere 698 bin  seçmen oy kullanmıştı. Ele geçirilen sigaralar tek tek sayıldığında  646 bin adet olarak hesaplandı. Yani neredeyse kaçak sigaraların tüm Denizli’ye yettiği ortaya çıktı.