Bir hafta önce HDP binası bir grup vatandaş tarafından basılmaya kalkışılınca polis bölge de geniş güvenlik önlemleri aldı.
O günden beri Polisler, güvenlik önlemlerini devam ettiriyor. Mahallede bulunan esnaflar durumdan şikayetçi. Esnaf müşterimiz gelmiyor diyerek dert yanıyor. Polisle esnaf arasında çekişme bugünde sürüyor. Esnafın biri, güvenlik açısından kurulan barikatın giriş çıkışını engelleyecek şekilde aracını park etmesinden dolayı polisler tarafından uyarılınca polis ile esnaf arasında tartışma yaşandı. Tartışma esnafın polise vurması ile daha da büyüdü. Polise vuran vatandaş olay yerinden kaçınca polis tarafından Karacalar Camii civarında kıskıvrak yakalandı. Çevredeki esnaflarında olaya müdahale etmesi sonucu kargaşa ve sözlü tartışma devam etti.

Esnaf, ‘Günlerdir doğru dürüst müşteri gelmiyor, biz çevik kuvvetin burada olmasını istemiyoruz. Kurban bayramı yaklaştı kimi zaman siftah etmeden dükkanımızı kapatıyoruz’ şeklinde konuştular. Polisler ise bize verilen görevi yerine getirmekle mükellefiz. Bir süre güvenlik açısından ve olası provokatörlere karşı bu şekilde tedbir alınması gerektiği için burada olduklarını söylediler.

Olayda polise mukavemette bulunan ve polislerden şikayetçi olan toplam 4 kişi ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.