Turizmin yoğun yaşandığı illerin başında gelen ve yıllık 3 milyon yabancı, 4 milyon da yerli turistin ziyaret ettiği Muğla’da uyuşturucu tacirlerine yönelik yürütülen operasyonlar devam ediyor. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistler, kış aylarında da yaklaşık 40 bine yaklaşan üniversite öğrencilerine küçük paketler halinde uyuşturucu satan bir şebeke 5 aylık bir çalışmanın ardından ‘Süpürge’ operasyonu ile çökertildi.

OPERASYONLARDA 47 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 23’Ü TUTUKLANDI

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ve Muğla ve ilçeleri ile birlikte İzmir, İstanbul, Şanlıurfa, Manisa ve Kastamonu illerinde hint keneviri üreten ve küçük paketler halinde satışını yapan toplam 47 kişiden ilk etapta 13 hint keneviri üretici ile birlikte 10 sokak satıcısı çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, son operasyonda 24 sokak satıcısını daha gözaltına aldı ve şüphelilerin sorgulamaları Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülüyor.

123 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Muğla polisi tarafından iki aşamalı olarak başlatılan soruşturmada ilk etapta Muğla ve diğer illerde Hint keneviri eken 13 üreticiye operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Bin 281 adet hint keneviri ele geçirildi. 13 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun ikinci etabında ise Bodrum ağırlıklı olmak üzere sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, 118 kilo esrar maddesi ele geçirildi. 10 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Soruşturmayı derinleştiren Muğla polisi, son olarak Muğla, İzmir, İstanbul, Şanlıurfa, Manisa ve Kastamonu illerinde eş zamanlı olarak yaklaşık 200 polis ile gerçekleştirdiği operasyonda 24 sokak satıcısını daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinden satışa hazır 4 kilo 814 gram esrar, 399 gram Bonzai maddesi, Bin 357 adet uyuşturucu hap, 11 kök kenevir, tabanca ve tabancaya ait mermiler ele geçirdi. Gözaltına alınan zanlıların ifadeleri Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınırken, mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.

OYUNCAK BEBEK İÇİNDE ESRAR
Polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda kitap içinde ve oyuncak bebek içinde de uyuşturucu ele geçirildi. Polisin operasyonlarına Köpük isimli narkotik köpek de eşlik ederken, bazı evlerde yapılan aramalarda buzdolabı içinden ve koltuk altlarında esrar maddesi bulundu. Ev içindeki saksılarda hint kenviri yetiştirildiği görüldü.

10 BİN KİŞİ ZEHİRLENMEKTEN KURTULDU
Muğla Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından son 3 ayda toplam 155 kilo esrar maddesi ele geçirilirken, 15’er gramlık satışı yapılan esrar maddelerinin yaklaşık 10 bin kişiye ulaşacağı ve piyasa değerinin de Doğu ve Güneydoğu’da gerçekleştirilen esrar ve hint keneviri operasyonların ardından üç dört misli arttığı açıklandı. Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, yoğun geçen turizm sezonunun son günlerine gelinmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Muğla ve ilçelerinde mobil nüfus akışının en üst seviyelere çıkacak olması ve eğlence mekânlarında hareketlilik yaşanacağı, ayrıca, 2013-2014 yılı Eğitim ve Öğretim döneminde üniversiteye dayalı genç nüfus artışı nedeniyle uyuşturucu tacirlerinin faaliyetlerinin artması nedeniyle operasyonların devam edeceğini açıkladı.

“OPERASYONLAR SÜRECEK”
Muğla Emniyet Müdürü Akbal, “Sokak satıcıları ile, küçük parçalar halinde piyasaya sürmek için sokak satıcılarına çevre ve doğu illerinden uyuşturucu madde temin eden, gönderen ve naklini sağlayan şüpheliler tespit edilerek Bodrum ilçemiz ile İzmir. İstanbul, Şanlıurfa, Manisa ve Kastamonu illerinde Özel Harekat polisinin de katılımı ile eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyonda 34 şüpheli yakalanmış, 10 şüpheli sevk edildikleri Adli Makamlarca tutuklandı. 24 şüpheli ise Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecek. Muğla merkez ve ilçelerimizde tarım arazilerinde kenevir bitkisi yetiştirerek, uyuşturucu madde imal eden şahıslar ve eğlence mekânlarında kalabalık ortamlarda küçük parçalar halinde uyuşturucu madde satışı yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik mücadele kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.