Denizli’nin Çal İlçesinde, başka illerden gelen tarım işçilerine ait araçla DESKİ’ye ait iş makinesi arasında yaşanan maddi hasarlı kaza sonrası gerginlik yaşandı. İddiaya göre, Çal İlçesi ve Sazak Mahallesi arasında DESKİ’ye ait iş makinesinin çalışması sırasında, bölgede çalışan tarım işçilerine ait bir araç arasında maddi hasarlı kaza meydana geldi. Şehir dışından bölgeye çalışmaya gelen tarım işçilerinin DESKİ’ye ait iş makinesine zarar vermesi üzerine olaylar büyüdü. İş makinesi sürücüsü aracı bırakıp kaçarken, Urfalı bir gencin sürdüğü motosikletle kepçe şoförüne çarptı yaralı olan kepce şoförü olay yerinden kaçarak uzaklaştı, jandarma olaya müdahale etti. Bazı vatandaşların da tarım işçilerine tepki gösterdiği olay daha fazla büyümeden yatıştırılırken olayda silah ve sopalarda konuştu. Polis olaya biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Olay çıkaran kişilerin kaçtığı daha sonra, Jandarmanın olay çıkaran kişileri gözaltına aldığı öğrenildi. Bekilli'den Polis ekipleride Çal'a takviye olarak gittiği belirtildi.

200 kişinin karıştığı Olayda 4 Çallı'nın yaralandığı belirtildi.


SON BİLGİLERE GÖRE

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında, Sazak Mahallesi'nde meydana geldi. Minibüslerdeki Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçileriyle, yol yapımında görev yapan Büyükşehir Belediyesi çalışanı greyder operatörü arasında, yol verme yüzünden tartışma çıktı. Greyder operatörü, uzaklaşmak amacıyla Çal ilçe merkezine gitmeye çalışırken, mevsimlik işçiler, iki minibüs ve bir motosikletle greyder operatörünü takip eti. İlçe girişinde greyderin önünü kesen Şanlıurfalı işçiler operatöre saldırınca önce çevredekiler, sonra ilçe merkezinde toplanan 200 kişilik grup müdahale etti ve arbede çıktı.

Kavgayı önlemede polis yetersiz kalınca jandarmadan yardım istendi. Gelen jandarma ekibiyle de mevsimlik işçiler arasında arbede çıktı. İlçede toplanan grubun da işçilerin üzerine yürümesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polis ve jandarma kavgayı önlemek için havaya ateş açtı. Jandarma olaylara karışan 6 kişiyi gözaltına alırken, mevsimlik işçilerin çoğunun minibüslere binip ilçeden ayrılmasıyla olaylar yatıştı.

Polis ve jandarma ekipleri ilçe merkezinde güvenlik önlemlerini artırdı.












Zekican Şenkaya