(ÖZEL HABER) Zekican Şenkaya

Denizli'nin Bekilli İlçesinde geçtiğimiz gün karşıdan karşıya geçen su almaya giderken çocuğa çarpan kamyon sürücüsü tutuksuz yargılandığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Kaza 03 LU 438 plakalı kamyon sürücü F.A ve arkadaşı M.C 6 tane bira aldığı belirtiliyor. Biraları Karahallı çıkışında içtikleri ve daha sonra biraz yolda istirat ettikleri daha sonra Karahallı'dan Bekilli'ye gelirken Hız limiti (50)'yi aşarak 65 - 70 km hızla gelen kamyon sürücüsü önüne çıkan çocuğu aniden yola fırlamasıyla çarpıp çarpmadığının farkına varmayarak karşı şeride geçip çocuğuda kamyonun altına alıp sürükledi. Sürücü F.A'ya olay yerinde alkol testi yapıldı. Yapılan alkol testinde 0.75 promil alkollü olduğu belirtildi. 

Alkollü sürücünün yasal sınırı aştığı belirtiliyor. Kazada 14 yaşındaki çocuğa çarpıp ölümüne neden olan F.A'da 0.75 promil alkol çıktığı belirtildi. YASAL SINIRI aştığı halde ceza almadığı belirtiliyor.
 
0.5 Promil 50 mg alkol/100 ml kan (50:100=0.5) 0.5 gram alkol belirgin bir gevşeme, dikkatin azalması, koordinasyon ve muhakeme bozukluğunun başlaması. YASAL SINIR