Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Denizli'de yapılan operasyonda, Denizli’de ikamet eden müştekilerin, internet üzerinde açılan sahte firma isimli internet siteleri kullanılarak oto yedek parçası satışı adı altında vatandaşı 12 bin 500 TL dolandırılması ve şüphelilerin bu şekilde Türkiye genelinde sadece 2  aylık sürede 400 bin TL'lik suç geliri elde ettikleri Nitelikli Dolandırıcılık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışma sonucunda, Denizli'de yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde 1'i kadın 7 şüphelinin yakalandığı belirtildi.  

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler; M.A., A.R.K., R.K., A.A., T.K., İ.K., ve S.Ş.,'nin ev -işyeri aramalarında 3 bin 500 TL nakit para ile birlikte suça konu çok sayıda delile el konulduğu, toplam 7 şüphelinin çıkarıldıkları Denizli 1.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildiği ifade edildi. 

Devam eden soruşturma kapsamında, firari durumdaki A. G., isimli şüpheli şahsın da yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kredi Kartından İzinsiz Alış Veriş yapan şahıs tutuklandı

Öte yandan yapılan açıklamada bir başka olay; Şube Müdürlüğüne gelerek müracaat eden şikayetçi, Denizbanka ait kartından Denizli'deki bir firmadan bilgisi ve rızası dışında kart bilgileri kullanılarak alış veriş yapıldığını iddia ve şikayet etmesi üzerine, günün Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından talimatları doğrultusunda olaya karıştığı değerlendirilen O.B. isimli şahıs aynı işyerine ikinci kez sipariş vermesi üzerine suç üstü halinde yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın üzerinde yapılan aramada 3 adet cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

Şüphelinin çıkarıldığı Denizli 1.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildiği açıklandı.