Muğla'nın turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de polis tarafından yapılan operasyonlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda gümrük kaçağı sigara ve tütün ele geçirildi. 
Muğla Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Ramazan ayı öncesi turizmin en yoğun yaşandığı Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de uyuşturucu madde ticareti yapan ve sokak satıcısı olarak tabir edilen uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyon neticesinde 1 Kilo 765 gram esrar, 134 adet uyuşturucu hap, 34 kök Kenevir bitkisi, 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Yapılan operasyonda göz altına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
Öte yandan aynı tarihlerde gümrük kaçakçılığına suçuna yönelik düzenlenen operasyonlar ise 4 bin 444 paket pipo tütünü, 930 paket sigara, 86 paket ıslak puro, 56 şişe alkollü içki, 2 bin 308 adet kulaklık ele geçirildi. Yapılan operasyonlarda 5 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.