Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nce Antalya, İzmir, Aydın, Zonguldak, Muğla, Marmaris ve Milas’ta, uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Bunlarda 19 kişi gözaltına alınırken 4 kg. esrar maddesi, 906 kök kenevir bitkisi ve 10 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Milas ilçesinde ikamet eden S.A.’nın, çevre illerden temin ettiği esrar maddesini eşi D.A. ile birlikte sattığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine yedi ay sürdürülen projeli çalışmalarda gerekli delilleri elde eden ekipler, Milas ve Marmaris ilçeleriyle Muğla, Aydın, İzmir ve Antalya illerinde eşzamanlı operasyon düzenleyerek sekiz şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 3 kilo 523 gr. esrar maddesi ve 10 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Ayrıca Muğla il merkezinde O.K. ve K.N.’nin uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi alınması üzerine çalışma başlatıldı. Altı ay süren projeli çalışmada, şebeke üyelerinin özellikle üniversite öğrencileri ve gençlere uyuşturucu pazarladığının tespit edilmesi üzerine Muğla ve Zonguldak’ta düzenlenen eşzamanlı operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise 457 gr. esrar maddesi, 3 gr. plaka esrar maddesi ve 906 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

İki operasyonda gözaltına alınan toplam 19 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

UYUŞTURUCUDAN YILDA 226 ZANLI TUTUKLANDI

Muğla’da son bir yıl içinde sokak satıcılarına yönelik 19 projeli operasyonda gözaltına alınan 65 şüpheliden 57’si tutuklandı. Ayrıca münferit olarak uyuşturucu madde ticareti yapan 169 şüpheli de tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Operasyonlarda 176 kilo 893 gr. esrar, 3 kilo 158 gr. eroin, 20 gr. kokain, 14 bin 864 kök kenevir ve 989 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

MUĞLA KOM TÜRKİYE İKİNCİSİ

Muğla KOM Daire Başkanlığı’nca yayımlanan 2011 yılı raporunda, sokak satıcılarına yönelik operasyon artış sıralamasında ilin Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldığı açıklandı. 2012 yılı içindeki projeli operasyonlarda şubat ayında Muğla’da altı şüpheli, martta Fethiye’de sekiz şüpheli, haziranda ise Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde 17 şüpheli yakalandı. Bütün zanlılar, sevk edildikleri adli makamlarda tutuklandı.

MUĞLA’DA MADDE KULLANIMINI ÖNLEME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Muğla KOM ekipleri, gençleri uyuşturucu maddeden korumak için önleme faaliyetleri kapsamında üniversite, yüksekokul, lise ve dengi okul öğrencilerine, rehber öğretmenlere ve velilere yönelik konferanslar düzenliyor. Bu kapsamda 315 öğretmen, 15 öğretim görevlisi, 150 veli, 3 bin 575 lise ve üniversite öğrencisine madde bağımlılığından korunma konferansı verildiği kaydedildi.