Hırsızlık korkusu bir market işletmecisine öyle bir şey yaptırdı ki, görenleri şaşırtıyor. Denizli'de Murat Dede Mahallesi’nde Tekden Hastanesi’nin arkasında bir market işleten Halil Ölmez, 6 ay önce bir soygun şoku yaşadı. Hırsız markete girerek başta sigaralar olmak üzere ne değerli ne varsa alıp, götürdü. Daha sonra hırsız yakalansa da, çalınan mallardan bir haber yoktu. Bu durum market işletmecisi olan Ölmez’i derinden etkiledi. “Bir yıllık kazancım havaya uçtu. Zaten ne kadar kazanıyoruz ki, küçük esnafın durumu” belli diyen Ölmez, güvenlik kamerası başta olmak üzere markete alarm da taktırdı.  Ancak yaşadığı hırsızlık olayını bir kez daha yaşayıp mali olarak ta altından kalkamayacağı için, farklı bir çözüm getirdi. Her akşam marketi kapatmadan önce sigaralar başta olmak üzere değerli ne varsa toplayan Ölmez, sırtında 1 kilometre ötede Akkonak Mahallesi’nde bulanan evine götürmeye başladı.

KAPLUMBAĞA MİSALİ
Her akşam yaklaşık 10 bin liralık malzemeyi evine taşıyan Ölmez, “Bir defa daha hırsızlık olayı yaşarsam, mali olarak altından kalkamam ve iş yerimi kapatmak zorunda kalırım. Güvenlik önlemleri alsak ta hırsızlık sonrası çalınan malların yerine gelmesi çok zor. Bu nedenle sigaralar olmak üzere ne varsa akşam evime götürüyorum. Ne yapayım kaplumbağa gibi bende evimi değil ama marketimi sırtımda taşıyorum. Mecburum” dedi.
Halil Ölmez’in sırtlanıp malzemeleri evine götürürken ki durumunu gören esnaf arkadaşları ve mahalleli ise duruma şaşırmadan edemiyor.