HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM şube ekipleri, edindiği istihbari bilgiler doğrultusunda daha önce lisanslı olarak madeni yağ üretim tesisi olarak faaliyet gösteren ancak kapatıldıktan sonra üretimine son verilen bir işyerine baskın düzenledi.  Şu anda depo olarak kullanılan işyeri içerisinde yapılan kontrollerde atıl vaziyette çok sayıda farklı ebatlarda tank, bidon, koli gibi malzeme bulundu.tanklarda yapılan kontrollerde renk koku ve kıvam olarak motorine benzeyen karışımlı akaryakıt oluşturmada kullanabileceği değerlendirilen maddeden numune alan polis ekipleri madde üzerinde gerekli ölçümleri yaptı. Devam eden aramalarda tanklara bağlı vaziyette kaçak akaryakıt dolumu için kullanılan aktarım düzeneği, arıtma aparatı olduğu görüldü. Yine depo önünde park halinde bulunan çekici ve çekiciye ait tankerde yapılan kontrollerde çok sayıda tanka bağlı hortum bulunduğu ve hortum ucunun elektrikli aktarım düzeneğine bağlı olduğu tespit edildi. 

İşyeri önünde bulunan çekicinin ve çekiciye bağlı akaryakıt tankerinin yakıt deposunda yapılan kontrol ve aramalar neticesinde elektrikli dinamo, aktarım düzeneği, litre ölçer ve karışımlı akaryakıtın arıtılmasında kullanılan filtre ile birlikte cihazlarla yapılan ölçümlerde geçersiz olduğu tespit edilen toplam 8 bin 50 litre kaçak akaryakıt bulunarak el konuldu.

Kaçak akaryakıt ile ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.