HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar ile Denizli genelinde kendisini Polis- Asker ve Savcı olarak tanıtıp, telefonla ulaştıkları kişileri kandırmak suretiyle paralarını dolandırmak isteyen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalarda, müştekiyi telefonla arayarak kendisini POLİS olarak tanıtıp “Denizli’de yaklaşık 30 kişinin sahte kimlikle işlemler yaptığını ve bunları yakalamaya çalıştıklarını” söyleyerek, müştekinin kimlik bilgilerini doğrulayıp, güven kazandıktan sonra, kandırmak ve korkutmak sureti ile  banka da bulunan  paralarını çekerek ikametlerine gelen POLİS’e vermelerini, gerçek şüphelileri yakalandıktan sonra paralarını tekrar kendilerine teslim edeceklerini beyanla, vatandaşa ait 190 Bin TL parayı dolandırdılar.

Olay ile ilgili olarak yapılan operasyon da çevrede bulunan birçok iş yerine ait kamera ve mobese kamera kayıtlarının titiz ve detaylı bir şekilde incelenmesi neticesinde şüphelinin kimliği tespit edildi.

Olaydan sonra şahsın bir mağazaya girerek kıyafetlerini ve ayakkabısını değiştirdiği anlaşıldı.

Aynı gün Denizli’den ayrılarak Gebze’ye gittiği oradan da Şanlıurfa’ya geçtiği yapılan araştırmalar neticesinde tespit edildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu Şüpheli şahıs Şanlıurfa’da yakalanmış ve çıkartılmış olduğu adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI

Denizli Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklmada şunları söyledi: “Kendilerini Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtarak yapılan dolandırıcılık olaylarının, önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, şüphe arz eden bir durumda 155-112 ihbar hattını aramaları gerekmektedir. Unutmayın! Polis, Asker veya Savcı sizden para, hesap numarası, ziynet eşyası istemez.” denildi.