Deizli’nin Serinhisar ilçesinde, dün bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden turistlerin otopsileri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi morgunda devam ediyor. Yaralı turistler ise ilde bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altında bulunuyor. Denizli Özel Sağlık Hastanesi'nde, kızı Anastasia ile birlikte tedavi gören Zoya Rybakova kazayı anlattı.

Rybakova, "Yağmur yağıyordu, biz o sırada uyuyorduk. Otobüs kaymaya başladı. Ben çantamı tuttum. Otobüsün devrildiğini gördüm. Sonra camdan dışarı çıkmışım." dedi. Hastanede tomografi çekildiğini belirten Rybakova, sağlık durumunun iyi olduğunu, kazayı televizyonlardan öğrenen ailesiyle görüştüğünü, durumunu haber verdiği dile getirdi. Anastasia Rybakova da vücudunda ve ayağında morluklar olduğunu belirtti.



Bu arada Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, kazanın ardından hastaneleri gezerek yaralılar hakkında bilgi aldı. Özer, "Bütün hastaneleri dolaşıyorum, yaralılar hakkında bilgi alıyorum. Kazakistan daha önce bizim geliş gidişlerimizde, tabiri caizse fahri elçilik gibi dostluğumuz söz konusu. Akrabaları, dostları merak ediyor. Görüşmeler sonunda elçiliğe bizzat bilgi veriyorum." diye konuştu. Çeşitli hastanelerde bulunan bazı turistlerin taburcu olmaya başladığı öğrenildi.