Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı beldesinde bir alışveriş merkezinde bir iş yerine ait çelik kasayı çalan zanlılar, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre olay, 16 Aralık gecesi Konaklı beldesinde bulunan bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Daha önceden keşif yaptıkları belirlenen Z.A.Ç. (22) ve M.A. (33), alışveriş merkezinin arka kapısının kilidini kırarak içeri girdi. Bir iş yerinde içerisinde yüklü miktarda para ve senetler bulunan yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki çelik kasayı çalan zanlılar, beyaz renkli bir otomobile yükleyerek olay yerinden kaçtı.
İhbar üzerine harekete geçen ve güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerden yola çıkan Konaklı Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler, iş yerine giren iki zanlının kimliklerini belirledi. Türkler beldesinde bir eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, Z.A.Ç. ve M.A.'yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinde kendilerine Gürcistan uyruklu iki kişinin daha yardım ettiğini söyledikleri öğrenilirken, şahısların içerisindeki paraları aldıktan sonra kasayı Avsallar beldesinde belediyeye ait bir çöplüğe attıkları belirlendi. Çöplükte yapılan aramada kasa ve senetler ele geçirilirken, Z.A.Ç. ve M.A. "kasa hırsızlığı" suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 
Gürcistan uyruklu iki zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.